Svetski dan velnesa 11. juna 2022. na Zlatiboru - Global Wellness Day

8 Jun 2022  /  Izvor: Opština Čajetina
Datum:

1

Misli pozitivno - „Uspori, udahni i osmehni se“ 
Svetski dan velnesa, jedanaesti po redu, u organizaciji Klastera zdravstvenog velnes i SPA turizma Srbije biće obeležen na više lokacija na otvorenom u  Srbiji, u subotu, 11. juna, zajedno sa još 150 zemalja sveta i oko 350 miliona ljudi.

Centralna manifestacija povodom Svetskog dana velnesa održaće se na Kraljevom trgu na Zlatiboru, pod pokroviteljstvom Opštine Čajetina u saradnji sa Sportskim savezom Čajetina.

Program obeležavanja Svetskog dana velnesa na Zlatiboru započeće “Zlatiborskom šetnjom”, sportski klubovi i članice Sportskog saveza Čajetina uzeće učešće u programu, dok je za najmlađe osmišljena animacija kroz program. Lekari, nutricionista i psiholog  SB Čigota, u centru Zlatibora davaće savete o očuvanju psihičkog i fizičkog zdravlja tokom i posle pandemije, a za sve posetioce  besplatno će raditi antropometrijsko merenje. Vedar duh Zlatibora, kroz pesmu i igru doneće članovi Udruženja za negovanje narodne tradicije “Zlatibor”.

Dino park, Avantura park i Hotel Zlatibor, u okviru svojih sadržaja, pridružiće se obeležavanju Svetskog dana velnesa.

Program obeležavanja Svetskog dana wellnessa:
Subota 11. jun, Kraljev trg Zlatibor


11.00h Animacije za decu
12.00h Aerobne vežbe za posetioce
12.30h Nastup  Udruženja za negovanje narodne tradicije “Zlatibor”

U osnovi  događaja jeste motivacija ljudi za uvođenje zdravih životnih navika.
Pored organizovanih programa u Srbiji, Svetski dan velnesa biće organizovan širom sveta, a direktno uključenje u tročasovni  program uživo imaće učesnici iz 35 zemalja.
 

Sport & rekreacija Zanimljivosti Wellness Opština Čajetina, Zlatibor