Novi kružni tok kod Hotela OLIMP i Policijske stanice

11 Decembar 2022  /  Izvor: TO Zlatibor

1

Na najposećenijoj planini Srbije poslednji meseci 2022. godine u znaku su velikih radova. Radi se na unapređenju putne i saobraćajne infrastrukture koja je preduslov turističkog razvoja. Uporedo se izvode radovi na završetku novog kružnog toka na samom ulazu na Zlatibor, pored hotela „Olimp“ i „Agape“ , obilaznici oko Zlatibora i projektu koji se odnosi na označavanje turističke destinacije Zlatibor i odredišta na teritoriji opštine Čajetina.
Novi kružni tok omogućiće olakšan pristup i odlazak sa turističke destinacije. Turistička signalizacija je postavljena na državnim putevima, kao i u samom centru Zlatibora na više lokacija na frekventnim mestima što je od posebnog značaja za potrebe najvećeg broja posetilaca. Cilj signalizacije je obaveštavanje i upućivanje korisnika do kulturnih, istorijskih, verskih, prirodnih i drugih turističkih odredišta. Iz godine u godinu kako se povećava broj posetilaca i automobila na Zlatiboru, Opština Čajetina, KJP “Zlatibor” i Turistička organizacija Zlatibor  teže da obezbede adekvatno obeležene i uređene parking prostore. Sa tim u vezi, pokrenut je  projekat nadzora i kontrole parkiranja “Oko sokolovo” , pa je obezbeđen veliki broj parking prostora na više lokacija u samom centru i naselju Zlatibor.

KJP “Zlatibor” Čajetina asfaltiralo je najveći parking prostor na Zlatiboru na potezu od hotela “Olimp”, prema Turističko-rekreativnom kompleksu Zlatibor. Ovaj prostor je površine oko 7000m2 i namenjen je parkiranju putničkih vozila i turističkih autobusa. Napominjemo, u završnoj fazi su i radovi na obilaznici oko Zlatibora ukupne dužine od 9.5km. Ova saobraćajnica će u velikoj meri rasteretiti saobraćaj na Zlatiboru.

Javni sektor Obaveštenja Opština Čajetina, Zlatibor