Zelena Srbija - sadnja smrči na Zlatiboru

14 Maj 2022  /  Izvor: Opština Čajetina
Datum:

1

Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije (SRBATOM) u saradnji sa Opštinom Čajetina i kompanijom Color Media Communications, realizovaće akciju sadnje drveća u Opštini Čajetina u okviru projekta „Zelena Srbija“.
Kampanja se realizuje u ponedeljak 16. maja u 13.40 časova na novom kružnom toku na Zlatiboru (kod hotela Tornik).

Ovom prilikom biće zasađene zimzelene biljke, mahom smrče, koje su autohtona sorta i pejzažno odgovaraju planinskom predelu na kom dominira borova šuma kakav je i predeo Zlatibora.

Cilj projekta „Zelena Srbija“ jeste zaštita životne sredine i podizanje svesti građana, lokalnih samouprava i kompanija o tome koliko je značajno ozelenjavanje i pošumljavanje naše zemlje. Projekat je do sada realizovan u saradnji sa brojnim ambasadama u Srbiji, a podršku akciji sadnje drveća u Čajetini pružiće Ambasada Kraljevine Belgije, tako da će sadnji drveća prisustvovati njegova ekselencija gospodin Kun Adam, ambasador Belgije u Srbiji.

U okviru projekta, koji se već treću godinu zaredom sprovodi, sadnja drveća se organizuje u 10 gradova i opština Srbije na godišnjem nivou. Opština Čajetina je 21. opština po redu koja se priključila projektu.

Javni sektor Akcija Opština Čajetina, Zlatibor
Povezano: Opština Čajetina