Udruženo za čistije planine - Gold gondola Zlatibor akcija

25 Septembar 2022  /  Izvor: Gold Gondola Zlatibor
Datum:

1

Pod sloganom „Udruženo za čistije planine“ JP „Gold gondola Zlatibor” obeležiće 26. septembar, Svetski dan čistih planina, organizovanom akcijom čišćenja i prikupljanja otpada na delu trase gondole.
Ovaj dan obeležava se sa ciljem jačanja svesti o značaju planina kao i isticanja mogućnosti i ograničenja ka njihovom očuvanju. U skladu sa tim, širom sveta se održavaju razne ekološke akcije čišćenja, poseta prirodi, planinarenja, istraživanja, šetnje i slično. Svetski dan čistih planina nas podseća koliko je važno da brinemo o prirodi i njenim raznolikostima.
U akciji organizovanog čišćenja učestvovaće svi prijatelji i saradnici Gold gondole : TRK „Zlatibor”, TO „Zlatibor”, KC „Čajetina”, EKO Agrar, KJP „Zlatibor”, JKP „Vodovod Zlatibor”, Biblioteka „Ljubiša R. Đenić”, Opština Čajetina, ekološka sekcija OŠ „Dimitrije Tucović“ i deca iz KK „Rujno“. 
Program: od 10 do 12 časova
Polazak u 10 časova sa početne stanice Gold gondole, nakon čega će prva grupa učesnika sakupljati otpad na Torniku. Druga i treća grupa će na međustanici rasklanjati granje i saditi tuje, lukovice i ukrasno bilje. Akcija traje do 12 časova. 
Kontakt osoba:
Jelena Tanasković +381 64 8702160
jelena.tanaskovic@goldgondola.rs

Turizam Akcija Promocije Opština Čajetina