U Mačkatu prikupljeno preko 60 džakova otpada bačenih iz automobila

14 Maj 2022  /  Izvor: KJP Zlatibor

1

KJP „Zlatibor“ Čajetina i OŠ „Milivoje Borović“ Mačkat organizovali su zajedničku akciju sakupljanja otpada, uglavnom bačenog iz automobila, na teritoriji ovog sela.
Učešće u akciji uzeli su svi učenici od petog do osmog razreda i njihovi nastavnici, podeljeni u tri grupe. Za nešto više od dva sata, prikupljeno je preko 60 džakova otpada, što predstavlja dovoljan pokazatelj da je akcija bila i više nego uspešna.

Neophodnu logističku podršku, u vidu džakova i rukavica obezbedilo je lokalno komunalno preduzeće. Pored radnika čistoće, akciji se pridružilo i lice za bezbednost, koje je deci podelilo fluorescentne zaštitne prsluke.
 
Uverivši se koliki posao proizilazi zbog nesavesnog ponašanja pojedinaca, apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da ne bacaju otpad iz automobila!
 
Osnovnoj školi „Milivoje Borović“ se zahvaljujemo na saradnji, u nadi da ćemo imati još dosta zajedničkih poduhvata, sve u cilju davanja doprinosa zaštiti i očuvanju životne sredine.

Radionica KRUG čestita na dobro sprovedenoj akciji i poziva na akciju ZATRUBI kada uočite nesavesnog vozača koji baca đubre kroz prozor svog automobila.
 

Javni sektor Akcija Opština Čajetina, Mačkat