Svečano otvoren sportski kompleks na Glavici u Čajetini

7 Jul 2024  /  Izvor: KJP Zlatibor

1

Tereni na Glavici iznad osnovne i srednje škole zvanično su otvoreni i predstavljaju novo mesto za okupljanje mladih i za sportske aktivnosti u Čajetini. Na novom kompleksu su tereni za košarku, odbojku, i atletska staza sa „ultimejt“ višenamenskom podlogom i fudbalski teren sa veštačkom travom. Kompleks je izgrađen sredstvima opštine Čajetina a izvođač radova je Komunalno javno preduzeće Zlatibor.

Izgradnja je počela u aprilu, a osim terena izgrađeni su i pristupni putevi, uređenje okoline, rasveta i ostali radovi. Terene je svečano otvorio predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović rekavši da će u blizini početi izgradnja učeničkog doma za srednju školu čime bi se kompleks zaokružio.

Na otvaranju su odigrana i prva sportska nadmetanja. Igrači ponikli u KK Zlatibor su odigrali partiju basketa, pionirke odbojkaškog kluba Zlatibor su odigrale odbojkaški meč, polaznici škole fudbala Čajetina su otvorili fudbalski teren, dok su se najmlađi iz karate kluba Rujno nadmetali u atletskoj trci.

Najavljeno je da će se u okviru kompleksa izgraditi još sadržaja, kao što su sprave za vežbanje, zip lajn i avantura park. Na otvaranju je naglašeno da se privodi kraju i rekonstrukcija Novog parka iznad vrtića u Čajetini.

Javni sektor Obaveštenja Košarka, Odbojka Opština Čajetina, Čajetina