Seoske kuće, smeštaj, seoski turizam na Zlatiboru 2023. - preporuke

1 Mart 2023

1

Ukoliko ste ljubitelj ruralnog planinskog turizma smeštaj na selu na Zlatiboru preporuka ide selima Mačkat, Rudine, Rožanstvo, Šljivovica i Sirogojno.

Ova planinska sela nude smeštaj sa ishranom ili ishranu u obližnjim etno restoranima. Ugrabite koji sunčan planinski vikend, obilaske okoline, uživanje u specifičnostima tradicionalne hrane, vožnji bicikle, planinarenju, kupanju u bazenima sa čistom planinskom vodom, branju lekovitog bilja, učestvovanju u seoskim poslovima...

Brvnare Bajovi konaci u selu Mačkat

MAČKAT. BAJOVI KONACI su smešteni u Mačkatu, pored poznate Nacionalne kuće Bajo Mačkat. Gostima je na raspolaganju 5 odvojenih apartmana od kojih su tri studio apartmani, a dva dupleks apartmani. Svi apartmani su kompletno opremljeni za Vaš udoban boravak i u njih se mogu smestiti od 2 do 6 osoba. Gosti mogu uživati u predivnom ambijentu zlatiborskog sela, a uz dogovor moguće je organizovati smeštaj na bazi noćenja sa doručkom.


Seoska kuća Konak pod jabukom u najbližem zlatiborsom selu Rudine na Zlatiboru

RUDINE. Najbliže selo centru Zlatibora, udaljeno 5km je pitomo planinsko selo Rudine.  U ovom selu nalazi se KONAK POD JABUKOM, sa leve strane puta koji vodi ka Muzeju "Staro selo" Sirogojno. Ova seoska kuća sa tremom, kuhinjom i trpezarijom, dve spavaće sobe i prostranim kupatilom biće Vaš prijatan kutak za odmor.


Vila Pavle u selu Mačkat, konak sa domaćom hranom

MAČKAT . VILA PAVLE nalazi se u zlatiborskom selu Mačkat, udaljenom od Zlatibora oko 15km. Gostima je na raspolaganju dvokrevetni studio apartman i tri dvokrevetne sobe sa kupatilom. Smeštaj je kompletno opremljen za udoban boravak gostiju i pogodan je za porodice sa decom. Nedaleko od smeštaja nalaze se sportski tereni, prodavnica i restorani domaće kuhinje. U dogovoru sa domaćinima smeštaj može biti organizovan na bazi noćenja sa doručkom, polupansiona i punog pansiona.


Konaci u muzeju Staro selo u autentičnim kućama u Sirogojnu

SIROGOJNO. KONACI "Staro selo" Sirogojno. Sedam autentičnih zlatiborskih brvnara, čiji su enterijeri prilagođeni potrebama boravka savremenog čoveka, nalaze se u neposrednoj blizini krčme. Konaci su različitog kapaciteta, od dvokrevetnih do petokrevetnih (ukupno 29 kreveta). Namenjeni su za smeštaj učesnika programa Muzeja, ali se mogu naći i u turističkoj ponudi. Za organizaciju različitih programa, seminara i radionica opremljen je objekat sa prostorom za rad i 9 jednokrevetnih i dvokrevetnih soba (ukupno 13 kreveta) namenjenih učesnicima programa.

Krčma u sklopu muzejskog kompleksa nudi isključivo tradicionalna jela koja morate probati.

Apartman Studio Slava u selu Rudine na Zlatiboru

RUDINE. STUDIO SLAVA nalazi se u najbližem zlatiborskom selu Rudine, udaljenom od centra Zlatibora oko 5km. Smeštaj je kompletno opremljen za udoban boravak 4 osobe. Ako želite odmor u seoskom ambijentu, sa predivnim pogledom na zlatiborske pašnjake uz zvuke prirode, studio Slava je pravo mesto za Vas.

Seoska kuća Vila Antonije u selu Šljivovici na Zlatiboru

ŠLJIVOVICA. Vila ANTONIJE nalazi se u šarolikom zlatiborskom selu Šljivovici, koje se nalazi na putu ka Mokroj Gori. Asfaltnim putem dolazi se na uzvišenje na kome se nalazi ova seoska kuća opasana prostranim dvorištem sa letnjikovcem i voćnjakom. Iz kuće pogled seže daleko po okolnim planinskim vrhovima i šumama.
U prizemlju kuće gostima je na raspolaganju trem, kupatilo, dnevna soba i kuhinja. Na spratu se nalaze 3 spavaće sobe. U blizini se nalazi soska prodavnica, a od okolnih domaćinstava je moguće kupiti tradicionalne proizvode kao što su rakija, med, sir, kajmak...U vreme seoskih radova, gosti se mogu pridružiti seoskim poslovima ukoliko uživaju u tome.

Smeštaj Promocija Smeštaj, Selo, Mačkat, Rudine, Sirogojno, Šljivovica Opština Čajetina, Zlatibor, Sirogojno, Mačkat, Rožanstvo, Rudine, Šljivovica