Program Kulturnog centra Zlatibor ,,Duhovnim stopama“

11 Januar 2024
Datum: -

1

Ove godine, po prvi put, Kulturni centar Zlatibor organizovaće manifestaciju pod nazivom ,,Duhovnim stopama“ u periodu od Božića do Sretenja. Želeli smo da turistima i meštanima, pored svih ostalih sadržaja koje Zlatibor nudi, upriličimo i sadržajan kulturni program. 

DECEMBAR 2023.
30. decembra u 19:00
Kao uvod u dane duhovnosti, na samom kraju godine, 30. decembra, očekuje nas koncert muzičkog ansambla ,,Fenički biseri“.

JANUAR 2024.
8. januara u 18:00

Manifestaciju započinjemo 8. januara otvaranjem izložbe ikona ,,Ka liku“, čiji su autori prof. Goran Janićijević, Jelena Hinić i Miodrag Milutinović. 

10. januara u 19:00
Dva dana kasnije, 10. januara, publika će imati prilike da pogleda predstavu ,,Biti čovek“ - Patrijarh Pavle među ljudima i neljudima. Predstava je rađena po tekstu dr Jovana Janića, u režiji Milana Rusa, a u ovoj duodrami igraju Aleksandar Dunjić i Milan Malbaša.

18. januara u 19:00 Književno veče i promocija romana ,,Ikonostas“ Gorana Petrovića.
Uz učešće učenika iz Osnovne škole ,,Dimitrije Tucović“, a u saradnji sa sveštenstvom zlatiborskog Hrama Preobraženja obeležićemo Savindan. 

26. januara u 19:00 
Koncert Divne Ljubojević i ansambla ,,Melodi.

FEBRUAR 2024.
1. februar u 19:00

Otvaranje izložbe ,,Priča o preslici i ćilimu Miljane Drašković.

3. februara u 19:00 nastupiće braća Teofilović. 

15-17. februara od 09:17:00
Stručno vođenje izložbe ,,Božansko nadahnuće - Miroslavljevo jevanđelje“

15. februar. Za Sretenje nas očekuje, sada već tradicionalni, guslarski koncert Udruženja guslara Mihailo Milovanović

17. februara predstava ,,Čovjek visine“ koja se bavi društveno-političkim pitanjima nakon Velikog rata, a koja razmatraju Mitrofan Ban i slikar Uroš Predić. Uloge su poverene Nebojši Milovanoviću i Bojanu Žiroviću. Predstava je rađena po tekstu Ane Đorđević, dok režiju potpisuje Jana Maričić. 
 
Osim najavljenih izložbi, predstava, predavanja i književnih večeri, od Nove godine u našem redovnom programu, pa tako i za praznike, biće odžavane dečije likovne, kaligrafske i kulturno-jezičke radionice, kao i radionice izrade nakita i sl.

Imaćemo redovan bioskopski i pozorišni repertoar, kako u Kulturnom centru na Zlatiboru, tako i u Domu kulture u Čajetini. 

Očekujemo vas da zajedno gradimo i uzdižemo kulturu na Zlatiboru!

Kultura & tradicija Promocija Kultura Opština Čajetina, Zlatibor, Čajetina