Kulturni centar ,,Zlatibor“ je ustanova kulture osnovana 2023. godine, koja u svom sastavu ima Dom kulture u Čajetini i Kulturni centar na Zlatiboru.

Dom kulture u Čajetini posluje od 1990. godine u sklopu ,,Kulturnog centra Čajetina“, a od 2023. godine, odlukom Osnivača, postaje deo ,,Kulturnog centra Zlatibor“. Više od tri decenije ova institucija nosilac je kulturnih sadržaja u našoj opštini. U bioskopskoj sali održavaju se redovne projekcije filmova, a na pozorišnoj sceni gostuju amaterska i profesionalna pozorišta za decu i odrasle. U prostorijama Doma kulture održavaju se probe dramskog studija ,,Bistričak“, likovne radionice, ali i probe kulturno-umetničkih društava, tribine i izložbe.

Kulturni centar na Zlatiboru postao je deo ustanove kulture samim osnivanjem, 2023. godine. Smešten je na izvrsnoj lokaciji, u samom srcu Zlatibora. U njegovom okviru nalazi se savremeno opremljena bioskopska sala, koja ima redovan repertoar. Na pozorišnoj sceni izvode se predstave za decu i odrasle, ali i koncerti, manifestacije i tribine. Galerija kulturnog centra domaćin je umetnicima iz zemlje i regiona. Redovno se održavaju radionice za decu, ali i probe kulturno-umetničkih društava, hora i sl. U samoj zgradi nalazi se i izdvojeno odeljenje ,,Biblioteke Ljubiša R. Đenić“.

U sklopu ,,Kulturnog centra Zlatibor“ posluje i portal ,,Zlatibor pres“ koji prati rad svojih sektora, ali i sva dešavanja na teritoriji Opštine Čajetina.

Kulturni centar ,,Zlatibor“ ima za cilj negovanje i očuvanje tradicije, ali i praćenje i prikazivanje aktuelnih sadržaja iz sveta umetnosti, kako stanovncima naše opštine, tako i turistima.

PIB: 113905227
Matični broj: 26200032
Broj faksa: 031/3831-160
Uprava za trezor: 840-1292664-02

Radno vreme: Ponedeljak-petak: 10:00 - 22:00 Vest: Program Kulturnog centra Zlatibor ,,Duhovnim stopama“