Opština Čajetina dobitnik nagrade "Ambasadori dobre usluge"

20 Novembar 2013  /  Izvor: Opština Čajetina

1

U utorak 19. novembra, u Privrednoj komori Srbije, u okviru Foruma menadžera, hotela i hotelskih domaćinstava, upriličena je dodela najuglednijih godišnjih priznanja u hotelsko-turističkoj industriji „Ambasadori dobre usluge“, i to u dve kategorije - za najbolji veliki i mali hotel, kao i za grad ili opštinu koja je najviše uložila u razvoj turizma u 2013. godini. 

Nagradu „Ambasador dobre usluge“ za najveće rezultate u razvoju turizma i hotelijerstva u 2013. godini dobila je opština Čajetina.

Primivši nagradu, predsednik opštine, Milan Stamatović, rekao je da je ovo priznanje tim draže jer dolazi u vreme kada obeležavamo jubilej, 120 godina od početka organizovanog turizma, a namenjeno je svim turističkim radnicima, hotelijerima i privrednicima. „U ovih deset godina trčali smo turistički maraton bosi, dok je naša konkurencija bila u najboljoj sportskoj opremi, a opet smo uspeli da zajedno sa privrednicima stignemo do cilja i da unapredimo turističku ponudu i dobijemo ovo vredno priznanje. Ono nas  još više obavezuje da ulažemo, razvijamo i poštujemo Zlatibor kao jednu od najboljih turističkih destinacija u Srbiji“, rekao je Milan Stamatović.

U fokusu desetog jubilarnog Foruma menadžera, hotela i hotelskih domaćinstava koji se ove godine održava pod sloganom „Hotel- to smo mi“, su ljudski resursi u hotelskoj industriji kao najveći i najdragoceniji kapital svakog hotela. U prilog tome govori i nagrada, menadžer hotelskog domaćinstva, dodeljena Stanislavi Kuzeljević iz hotela „Zlatibor Mona“.

Da je Zlatibor kao turistička destinacija sve atraktivniji za ulaganja privrednika, govori i činjenica da je jedan od nagrađenih  i Miroljub Aleksić, predsednik „Alko grupe“, koji gradi moderan hotel „Tornik“ na našoj planini. Svoje zadovoljstvo povodom prestižnih nagrada izrazio je i direktor TO „Zlatibor“ Arsen Đurić, istakavši da je rad na promociji turizma bio plodonosan i da će se  promotivne aktivnosti nastaviti i u narednom period,  kako bi privukli nove  investitore i turiste.

Za  veliki doprinos razvoju i unapređenju Srbije, posvećenost i odanost nacionalnim interesima i za svo vreme uloženo u dobrobit turističke privrede Srbije, nagrađen je Velimir Ilić,  ministar građevinarstva.

Organizatori Foruma hotelijera su: Redakcija časopisa za savremeno hotelijerstvo i turizam „Turistički svet“, Privredna komora Srbije i Univerzitet Singidunum, a pokrovitelj je Ministarstvo Republike Srbije.

Privreda & usluge Promocija
Povezano: Opština Čajetina