Održana Javna prezentacija Nacrta plana detaljne regulacije za izgradnju gondole na Zlatiboru

8 Septembar 2014  /  Izvor: Opština Čajetina

1

U petak 5. septembra održana je Javna prezentacija Nacrta plana detaljne regulacije za izgradnju gondole na Zlatiboru, u sali Biblioteke "Ljubiša R. Đenić" u Čajetini. Prezantaciju su vodili obrađivači Plana, preduzeće za inženjering, konsalting, projektovanje i izgradnju "SET“ d.o.o. iz Šapca. Tokom prezentacije zainteresovanoj javnosti predstavljena je trasa gondole, obuhvat Plana, kao i način korišćenja zemljišta u okviru zaštitnog sigurnosnog pojasa žičare.

Ciljevi izrade Plana, podrazumevaju obezbeđivanje efikasne veze između centra Zlatibora i ski centra Tornik, dostupnost i povezanost atraktivnih turističkih i rekreativnih ponuda na Zlatiboru uvođenjem inovativnih sistema prevoza.
 
Javni uvid u Nacrt plana detaljne regulacije za izgradnju gondole na Zlatiboru je u toku i traje do 15. septembra 2014. godine svakog radnog dana u vremenu od 9:00 do 14:00 časova u zgradi Opštinske uprave u Čajetini, u ulici Aleksandra Karađorđevića br. 28.  Zainteresovana pravna i fizička lica podnose primedbe na Nacrt plana detaljne regulacije za izgradnju gondole na Zlatiboru u pisanom obliku u uslužnom centru Opštinske uprave, u toku trajanja javnog uvida, do 15. septembra 2014. godine.
 
Javna sednica Komisije za planove na kojoj će biti razmatrane primedbe dostavljene tokom javnog uvida biće održana dana 19. septembra 2014. godine sa početkom u 12:00 časova u sali Biblioteke "Ljubiša R. Đenić“ u Čajetini.

Privreda & usluge Obaveštenja Opština Čajetina, Zlatibor, Čajetina
Povezano: Opština Čajetina