Na Zlatiboru premijerno prikazan film "Odumiranje"

17 Avgust 2013  /  Izvor: Tanjug

Na Zlatiboru je premijerno prikazan film "Odumiranje", producentski prvenac Branislava Trifunovića rađen po scenariju Dušana Spasojevića i u režiji Miloša Pušića.

Film čija je tematika odumiranje srpskih sela snimljen je na Zlatiboru i po rečima Branislava Trifunovića, bioskopska premijera je nešto što predstavlja zahvalnost svim ljudima iz ovog kraja koji su pomogli u nastajanju ovog filmskog dela.

"Imamo film na koji smo ponosni i naša obaveza, dužnost ali i radost je da Zlatiborci prvi vide film, jer su bili deo njega”, rekao je Trifunović na konferenciji za medije u petak uveče pre projekcije filma.

Reditelj Miloš Pušić je istakao da se nada i da će ovaj film pomoći da se filmska industrija dovede na Zlatibor.

"Zlatibor je glavni junak 'Odumiranja', jer se u svakoj kritici i komentaru filma posle evropske premijere u Karlovim Varima pominju lepote ove planine i nadam se da će sa te strane predstavljati i turističku promociju ovog kraja, kao i da će bar malim delom uspeti da zaustavi odumiranje ovih lepih predela”, kaže Trifunović.

Glumac Boris Isaković rekao je da je celoj ekipi jako bitno kako će zlatiborska publika prihvatiti film.

"Kad pričamo o lepoti Zlatibora moramo istaći da tu žive i dobri ljudi, čiju smo zdušnu pomoć imali prilkom snimanja filma. Jako mi je bitan njihov doživljaj filma i nadam se da ih nećemo izneveriti",rekao je Isaković.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović zahvalio se filmskoj ekipi što je odabrala Zlatibor da snimi film o odumiranju srpskih sela.

"Opština Čajetina se 10 godina bavi ovom tematikom i zahvalni smo Branislavu Trifunoviću što je snimio film koji se ozbiljno bavi odumiranjem srpskog sela i da će svojim uticajem doprineti da se ta situacija promeni”, naglasio je Stamatović.

Pored Branislava Trifunovića koji igra glavnu ulogu u "Odumiranju" glume i Boris Isaković, Dara Džokić, Jasna Ðuričić, Emir Hadžihafizbegović, Milica Janevski, Miki Krstović i Lidija Stevanović.

Zlatiborska publika moći će da pogleda film od 17. do 23. avgusta u sali kulturnog centra Srbija.

Cena ulaznice je 100 dinara, a ceo prihod namenjen je za humanitarne svrhe.

Kultura & tradicija Promocija Opština Čajetina, Zlatibor
Povezano: Opština Čajetina