Kulturno leto 2022. na Zlatiboru biće otvoreno koncertom Simfonijskog orkestra RTS-a

13 Jul 2022  /  Izvor: Zlatiborpress
Datum:

1

Simfonijski orkestar RTS-a 15. jula na Kraljevom trgu
Kulturno leto na Zlatiboru na bini na Kraljevom trgu otvoriće koncertom Simfonijski orkestar RTS-a. Čajetinci i gosti Zlatibora imali su priliku da uživaju u njihovim izvedbama prošle godine i utisak koji ostavljaju, kao i ma gde u zemlji i svetu da  nastupaju, isti je: veličanstven!

Simfonijski orkestar RTS jedan je od najreprezentativnijih orkestarskih ansambala u Srbiji. Osnovan 1937. godine, u okviru Radio Beograda, od samih početaka imao je profilisane umetničke pravce delovanja, usmerene ka afirmisanju i negovanju nacionalne muzičke baštine, ali i kapitalnih dela svetske literature. Danas, to je moderni ansambl koji deluje u okviru Muzičke produkcije RTS i prati svetske tendencije u interpretaciji muzike. Njegov repertoar obuhvata značajna simfonijska, koncertna i vokalno-instrumentalna dela domaće i inostrane literature. U svojoj istoriji premijerno je izveo mnoga dela istaknutih savremenih domaćih stvaralaca različitih generacija, od kojih su mu neka i posvećena. Na programu se nalazi i operska i operetska literatura, kao i muzika popularnih žanrova. Aktivno je prisutan na koncertnim podijumima, u medijima i u okviru značajnih društvenih događaja, pozicionirajući se kao prestižni izvođački aparat spreman za najviše umetničke domete.

U koncertu ovog orkestra uživaće posetioci Zlatibora 15. jula od 20 časova, a do tada jedno podsećanje kroz delić razgovora sa dirigentom Bojanom Suđićem i delićem atmosfere.

 

Kultura & tradicija Koncert Provod i zabava Muzika Opština Čajetina, Zlatibor