Klub penzionera otvoren na Zlatiboru

20 Oktobar 2023  /  Izvor: Zlatiborpress

1

18.10.2023. je na Zlatiboru otoren Klub penzionera. Prostorije kluba nalaze se u zgradi Kulturnog centra Zlatibor i namenjene su Mesnom odboru Udruženja penzionera na Zlatiboru.

Od sada će Mesni odbor Udruženja penzinera na Zlatiboru imati svoje prostorije za druženje i mnogobrojne aktivnosti koje Udruženje penzionera opštine Čajetina planski sprovodi tokom godine.

„Dugo vremena, da ne kažem godina, postoji inicijativa da stariji ljudi, penzioneri na Zlatiboru dobiju neki svoj prostor. Izgradnjom ovog centra došlo se do prostora ali se čekalo na njegovo opremanje, pa se sve to oteglo. Mi smo danas tu, skupiće se jedna grupa ljudi da ga svečano otvorimo i da se dogovorimo kako će taj klub funkcionisati u narednom periodu“, rekao je Slavko Pantović, predsednik UP Čajetina.

Za opremanje ovog prostora Udruženje je izdvojilo oko 200 000  dinara. U njima će oko 700 zlatiborskih penzionera moći da osmisli svoje slobodno vreme, ali i organizuje humanitarne i druge akcije za pomoć svojim sugrađanima.
Svečanom otvaranju prisustvovao je i predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović.

„Poznato je da je organizacija penzionera  jedna od najaktivnijih i oni stvarno znaju da organizuju i svoj život , ali i neke humanitarne akcije, kao i sve potrebe koje su od  bitnog značaja za lokalnu samoupravu. Prostorije koje su do sada imali u Čajetini možda i nisu bile dostupne svim penzionerima. Ovo će sigurno rasteretiti prostor u Čajetini jer će penzioneri sa Zlatibora, ili oni penzioneri koji gravitiraju ka Zlatiboru, imati svoje prostorije. Lokalna samouprava im stoji na raspolaganju u ime dugogodišnje saradnje sa njima, koja je veoma uspešna jer mi malo mlađi moramo misliti i o tom trećem dobu“.  

U ovoj godinu, opština Čajetina je za Udruženje penzionera u budžetu izdvojila milion i 800 000 dinara. Imajući u vidu dosadašnju odličnu saradnju sa penzionerima na mnogim aktivnostoima značajnim za čitavu zajednicu,  kaže predsednik Stamatović, lokalna samouprava će im prema potrebama i dalje rado izlaziti u susret. 

Javni sektor Obaveštenja Opština Čajetina, Zlatibor
Povezano: Opština Čajetina