Delegacija opštine Čajetina u radnoj poseti Moskvi

22 Oktobar 2014  /  Izvor: Opština Čajetina

Delegacija opštine Čajetina na čelu sa predsednikom opštine, gospodinom Stamatovićem, predstavila je potencijale turističke privrede Zlatibora i čitavog regiona najvećim moskovskim turističkim agencijama.

O zainteresovanosti za značajno otvaranje Srbije ka ruskim turistima govori i prisustvo visokih predstavnika zaduženih za turizam Ruske Federacije. Gospodin Valerij Rjazanski, ruski senator, član Saveta Federacije i predsednik Odbora za socijalna pitanja Saveta Federacije, istakao je zainteresovanost sportskih ekipa i omladinskih sportskih grupa za organizovanje priprema u Srbiji. Partneri iz Moskve već su upoznati sa potencijalima Srbije i Zlatibora u oblasti sportskog turizma.

Predsednik Saveza turističke industrije i Odbora za turizam u Privrednoj komori Rusije, g. Jurij Barzykin predstavio je mogućnosti saradnje između naše zemlje i ruskih turoperatora i pozvao agencije da iskoriste mogućnosti razvoja turizma na srpskom tržištu.

Direktor Turističke organizacije Zlatibor, gospodin Đurić, pripremio je prezentaciju za kolege iz Moskve. U razgovoru, definisani su pravci saradnje, srpska strana uputila je poziv preko Privredne komore Ruske Federacije, svim zainteresovanim turističkim agencijama da posete Zlatibor u toku narednog meseca.

Ambasador Republike Srbije u Ruskoj Federaciji, gospodin Slavenko Terzić, sastao se sa predstavnicima opštine Čajetina tokom posete Moskvi. Razgovaralo se o potencijalima razvoja turizma u Srbiji, sa akcentom na Zlatibor i regiju Zapadne Srbije.

Predsednik Opštine, Milan Stamatović, istakao je projekte koji mogu biti predstavljeni ruskim investitorima, a direktor Turističke organizacije Zlatibor Arsen Đurić , predstavio je dosadašnju saradnju sa ruskim partnerima. U narednom periodu, prema rečima gospodina Terzića, očekuju se ozbiljnija ulaganja Rusa u našu zemlju i u Zlatibor.

Sastanku je prisustvovao i gospodin Mihail Ljermontov, unuk čuvenog književnika. Dogovoreni su konkretni detalji o izgradnji spomenika pesniku, na Zlatiboru.

U toku ove godine Zlatibor će posetiti i zamenica ministra kulture Ruske Federacije, gospođa Manilova, koja je zadužena za oblast turizma.

Privreda & usluge Privredne aktivnosti
Povezano: Opština Čajetina