Biblioteka "Ljubiša R. Đenić" Čajetina Zlatibor - NOVO U POSLOVNIKU

12 Avgust 2022

1

Biblioteka "Ljubiša R. Đenić" danas je smeštena u jednu od najlepših i najstarijih zgrada u varoši, koja je podignuta 1910. godine za potrebe Osnovne škole i zbog svojih spomeničkih vrednosti stavljena pod zaštitu Zavoda za zaštitu spomenika kulture Kraljevo. Osnivač biblioteke, kao ustanove je Opštinska uprava Čajetina.
U ovom prelepom prostoru u samom centru Čajetine, na 600m2, smešten je knjižni fond od preko 50 000 knjiga. Naučno, dečije odeljenje i čitaonica svakodnevno pružaju mogućnost za miran rad u tišini ovog starog zdanja, prekrivenog patinom preživelih vremena. Sala Biblioteke je mesto okupljanja ljubitelja knjige, stvaralaca, književnika, umetnika, učesnika koncerata,seminara i drugih edukativnih programa.

Na Dan Biblioteke, 28. juna, 2019. godine, otvoren je ogranak na Zlatiboru, u prostorijama Kulturnog centra. Pored modernog izgleda, ovu zgradu dodatno krasi i izvanredna lokacija, na samom ulasku na Zlatibor, u neposrednoj blizini jezera i crkve, na raskršću šetališta. Biblioteka je na usluzi kako starosedeocima, tako i turistima. Raspolaže fondom od 3500 knjiga, smeštenih u 120 m2.

Više o biblioteci, radnom vremenu biblioteke u Čajetini i na Zlatiboru pročitajte OVDE.

Kultura & tradicija Promocija Edukacija Biblioteka Opština Čajetina, Zlatibor