30. dečji festival Deca među narcisima 2022.

14 Maj 2022  /  Izvor: Zlatiborpress
Datum: -

1

Kulturni centar Čajetina, pod pokroviteljstvom opštine Čajetina, organizuje 30. dečji festival „Deca među narcisima,, koji će se održati u Čajetini i na Zlatiboru od 19. do 21. maja 2022. godine. I ove godine Festival će biti međunarodni, sa ciljem promocije najboljih dečjih literarnih ostvarenja i zbližavanja dece iz raznih krajeva zemlje i inostranstva. 

„Sva tri dana trajanja festivala, praćena su bogatim programom za decu različitog uzrasta a mi ćemo posebno istaći poslednji dan Festivala koji će obeležiti sledeće aktivnost: druženje sa pesnicima, koktel u Dino parku na Zlatiboru i dodela vrednih nagrada i uživanje u pobedničkim stihovima 30. festivala „Deca među narcisima“, interaktivni program za decu, dečji hor i gosti iznenađenja u Domu omladine u Čajetini."

Za sve nagrađene učesnike literarnog konkursa koji nisu sa teritorije Opštine Čajetina, a koji budu prisustvovali dodeli nagrada poslednjeg dana festivala, biće obezbeđen smeštaj na Zlatiboru. 

Dečji dramski studio „Bistričak“ iz Čajetine, pod dugogodišnjim rukovodstvom glumice Biljane Zdravković, privodi kraju probe predstava koje će premijerno biti odigrane u okviru Festivala „Deca među narcisima“ u organizaciji Kulturnog centra Čajetina. 

Prva premijera je u četvrtak, 19. maja, prve festivalske večeri kada će se igrati Ekološka bajka, a u petak 20. na Dan proglašenja pobednika literarnog konkursa i druženja sa pesnicima, publika će imati priliku da vidi „Pepeljugu“. Najmlađa grupa će svoju premijeru predstave „Čarobna krila“ imati 25. maja.

Kultura & tradicija Festival Opština Čajetina, Zlatibor, Čajetina