3 godine Gold gondole Zlatibor - Više od vožnje

10 Januar 2024  /  Izvor: Gold Gondola Zlatibor

1

Gold gondola je više od vožnje

Posle tri godine rada, od 11. januara 2021. godine, zlatiborska gondola je postala najveća turistička atrakcija i merilo savremenog turizma. Od centra Zlatibora do vrha Tornik svakog dana kreiraju se novi oblici zabave u prirodi skrojene po meri modernog turiste. Na toj trasi dugoj devet kilometara nastaju najlepše uspomene sa dragim ljudima i ta emocija je ključ uspeha Gold gondole.

„Kada smo napravili prve korake u realizaciji višedecenijskog zlatiborskog sna ostvarenje je delovalo daleko, ali pokazali smo veru. Kada smo počeli da gradimo Gold gondolu svaki metar zahtevao je istrajnost i tada smo pokazali snagu zajedništva. Kada je je gondola prevezla prve putnike pokazali zahvalnost svima koji su nas podržali na putu izazova. Kada su stigle prve pohvale za velike uspehe pogledali smo u najmlađe generacije i ostavili im najvredniji poklon - viziju budućnosti. Na putu ka ostvarenju velikih ciljeva potrebno je svakog dana podsećati sebe na male dnevne pobede koje nas približavaju ostvarenju sna. Za ove tri godine ponosni smo najviše na tri stvari: prevezli smo skoro 800 000 putnika, podržali smo lokalno preduzetništvo kroz naše usluge i postali inspiracija turističkim centrima u regionu. Svesni ovoga, inspirisani smo da u ovoj godini dostignemo brojku od million zadovoljnih putnika koji će poneti nezaboravne uspomene sa Zlatibora“, poručila je direktorke JP „Gold gondola Zlatibor“ Bojana Božanić.

U znak zahvalnosti i obeležavanja ovog dana prva tri putnika Gold gondole će 11. januara imati bespaltnu vožnju i piće u Gondola baru.

Zlatibor je tokom novogodišnjih i božićnih praznika oborio sve rekorde posećenosti, a gondola je za prvih deset dana januara prevezla oko 20 000 putnika. Ova brojka nije bila iznenađujuća imajući u vidu raznovrsne sadržaje zbog kojih se veliki deo posetilaca vraća. Gondola je mesto na kome zabavu mogu pronaći sve generacije, naročito porodice sa decom.

„Ova godina počela je u znaku zimske sezone i programa „Beg na sneg“ koji posetiocima svakog dana nudi zabavne aktivnosti, i kada snega nema. Nastavljamo u duhu zdravih stilova života po kojima smo prepoznatljivi, pa su tako ponedeljkom našim gostima u ponudi sportske aktivnosti - besplatni časovi nordijskog skijanja i poligoni sa preprekama. Utorkom je „Zlatiborska čajanka“ kada su ponudi topli napici u Gondola baru sa popustom od 50 odsto. Zimske radosti su rezervisane za sredu kojoj se najviše raduju mališani i tada se održavaju kreativne radionice, potraga za Zlatnom šišarkom, kao i aktivnosti na snegu ukoliko ga ima. Četvrtak je dan za ljubitelje umetnosti i slikanja uz ukusno vino pod nazivom „Četkica i čašica“, a svakog drugog četvrtka održava se „Snežni lonac“ odnosno priprema tradicionalnih zlatiborskih specijaliteta koje gosti mogu degustirati u nezaboravnom prirodnom ambijentu. Petak i subotu smo ostavili za Žurke na vrhu, za sve mlade duhom i energijom, poput doživljaja dnevnih žurki u svetskim planinskim centrima“, kaže Božanić.

Posle tri godine rada gondola nije samo vožnja, već celodnevna zabava i sinonim za savremenu turističku ponudu.

Srdačan pozdrav,
Press služba Gold gondole

Privreda & usluge Promocija Vožnja Gondola Opština Čajetina, Zlatibor