Zoran Kesić - Priče i pesme, Narodno pozorište Užice

15 Oktobar 2018  /  Izvor: Kesić priče i pesme
Datum:

1

Narodno pozorište Užice, 29. oktobar u 20 časova.

“Kesić, priče i pesme” je humoristička priredba koja kombinuje elemente stendap komedije, pozorišta, improvizacije, kabaretskog programa sa izvođenjem songova i interakcije sa publikom. Trivija: autor na svakoj predstavi deli publici lažne novčanice sa svojim likom i to je specijalno iznenađenje za sve prisutne. OK, sad više nije iznenadjenje.

Zoran Kesić, jedno od najpoznatijih tv lica u Srbiji i jedan od najcenjenijih satiričara i humorista u regionu bivše Jugoslavije, autor je kompletnog scenarija za svoj nastup. Što samo po sebi nije garant kvaliteta, ali je bar garant da je sve njegovo i da ga niko neće tužiti za plagijat i krađu. Izuzev dela priče o korupciji. Tu se malo umešao i Njuz.net, ali nemojte im to reći, nisu plaćeni za ovo. U svojoj priredbi, Kesić na zabavan, satiričan i oštar način obrađuje teme poput politike, korupcije, religije, nacionalnih mitova, penzionera, muško ženskih odnosa, umetnosti, medija, društvenih mreža i mačaka.

Kesić se poigrava sa stereotipima, balansira na granici politički korektnog, ne plašeći se da u satiričnom maniru otvori I najbolnije teme.

Tokom priredbe priča i peva. Otuda i genijalni naziv programa “Priče I pesme”.

Ko bi se toga dosetio? Pa Kesić.

Za svaki nastup u drugoj državi autor priprema deo materijala namenjen baš toj državi i gradu u kome nastupa. Podrazumeva se, primera radi, da će se u Beču “grčiti u hotelskoj sobi i izbegavati gej semafore”, da će u Dubaiju polagati kamen temeljac za “Dubai na vodi”, da će u Kanadi tragati za čuvenom “ženinom tetkom”, a da će u Amsterdamu…dobro, nema veze šta će u Amsterdamu, ko zna ko bi ovo mogao da pročita. Na taj način se i njegove priče i pesme, svakim novim nastupom, proširuju i obogaćuju, pa ova priredba dobija formu živog, rastućeg, menjajućeg organizma. Nakon Ciriha, Dubaija, Beča, Toronta, Amsterdama I Sarajeva, Niša, tri puta Novog Sada, Palića, Kotora, Osla sledeća stanica na Kesićevoj veseloj turneji biće ponovo Niš. Već sada je sigurno: neće doći avionom.
Kesić inače nikada o sebi ne govori u trećem licu. To rade samo egocentrične, primitivne, samozaljubljene budale. E al ovo je pisanje, to se ne računa.

 

Kultura & tradicija Promocija Provod i zabava Opština Užice, Užice