"Zlatiborsko kulturno leto" počinje Vidovdanskim kulturnim svečanostima

18 Jun 2014  /  Izvor: Opština Čajetina
Datum:

1

"Zlatiborsko kulturno leto“, započeće i ove godine dodelom priznanja Vidovdanski vitez u okviru  programa Vidovdanskih kulturnih svečanosti, koje se održavaju šesti put na Zlatiboru, pod pokroviteljstvom opštine Čajetina i uz podršku TO Zlatibor. Svečana akademija i dodela priznanja "Vidovdanski vitez“ održaće se na Zlatiboru u subotu 21. juna u hotelu Mona, sa početkom u 16.00h.

Vrednosti koje baštine članovi Organizacionog odbora Vidovdanskih svečanosti su profesionalnost, kultura i humanost. U skladu sa tim, priznanja "Vidovdanski vitez“ pripala su istaknutim predstavnicima različitih oblasti društvenog života, koji su svojim ljudskim i profesionalnim kvalitetima dali doprinos razvoju profesiji i celukupnog društva.

Organizacioni odbor Vidovdanskih kulturnih svečanosti u godini kada se obeležava stogodišnjica Velikog rata, jednoglasno je odlučio da Zlatnu plaketu Vitez srpske književnosti dodeli književniku Aleksandru Gatalici za roman Veliki rat.

Plaketa, Vitez srpske muzike pripala je majstoru trube, Dejanu Petroviću, dok je Vitez srpske glume, glumica Ljiljana Blagojević.

Vitez srpskog slikarstva je slikar Vladimir Dunjić, Vitez srpskog sporta, fudbalska legenda Dušan Savić.

Vitez srpske medicine je prof. dr Vaso Antunović, Vitez srpske privrede, za ulaganje u privredu Zlatibora, Rade Ljubojević -Sirogojno Company d.o.o. .

Program će svojim nastupom upotpuniti dramski umetnik Dragan Vujić Vujke i Danica Krstić izvođač etno muzike.

Kultura & tradicija Promocija Promocije Opština Čajetina, Zlatibor