Zlatiborski skijaši na Zimskim olimpijskim igrama mladih YOG Lilehamer 2016

11 Februar 2016  /  Izvor: http://www.skijanje.rs/
Datum: -

1

Druge po redu, Zimske Olimpijske igre mladih održaće se u periodu od 12. do 21. februara 2016. godine, u Lilehameru (Norveška), u organizaciji Olimpijskog komiteta Norveške i Međunarodnog Olimpijskog komiteta (MOK).

Zimske Olimpijske igre mladih predstavljaju mešavinu sporta i kulture sa ciljem da pruži podršku mladima u njihovom ličnom i sportskom razvoju. Cilj Zimskih Olimpijskih igara za mlade je da inspiriše mlade generacije širom planete da aktivno učestvuju u sportu, i da žive u skladu sa Olimpijskim vrednostima.
Ovogodišnje Zimske Olimpijske igre mladih, na kojima se očekuje učešeće više od 1000 sportista i više od 60 nacija, održaće se u norveškom gradu Lilehamer (Lillehammer), u skladu sa pravilima Međunarodnog Olimpijskog komiteta (MOK).

Programom Zimskih Olimpijskih igara mladih predviđena su takmičenja u 8 sportova, odnosno 70 sportskih disciplina, među kojima su: Biatlon; Bob; Karling; Hokej na ledu; Sankanje; Klizanje; Skijanje; Kombinovani sportovi… Pored toga predviđena su i takmičenja mešovitih timova (različitih polova i/ili iz različitih zemalja) koja će mladim sportistima pružiti priliku da “osete” neke od olimpijskih vrednosti, među kojima su poštovanje i prijateljstvo.

Takođe programom manifestacije, paralelno uz sportska takmičenja, previđeno je održavanje i edukativnih programa i radionica koji će učesnima pružiti mogućnost da povedu diskusiju i nauče nešto novo o važnosti zdravog života, fer-pleju, borbi protiv dopinga, borbi protiv diskriminacije, važnosti bavljenja sportom, i dr.

Lilehamer je bio jedini kandidat za organizaciju II Zimskih YOG, a prethodno je bio već domaćin Zimskih olimpijskih igara 1994. godine.
---------------------------------------------
Srbija na YOG 2016

Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije je 19. januara 2016. doneo odluku da će Srbija na II Zimskim olimpijskim igrama mladih imati 3 predstavnika. U alpskom skijanju predstavljaće nas Rašo Jevremović (Zlatibor) i Milica Kovačević (Niš), a u nordijskom skijanju Anja Ilić (Zlatibor). Sa njima će biti treneri Matic Jeraša i Tihomir Milosavljević.

SREĆNO!!!

 

Sport & rekreacija Takmičenje Skijanje