Zlatiborski krug - humanost povezuje ljude

2 Avgust 2019  /  Izvor: Zlatiborski krug

Krajem jula, služba Pomoć u kući za stare u opštini Čajetina, primila je donaciju, 5 TV aparata, za korisnike u zlatiborskim selima.

Ljiljana i Slavko Cerovina, sa Zlatibora, rešili su da poklone 5 televizora starima koji žive u teškim uslovima i korisnici su usluge socijalne zaštite Pomoć u kući. Nakon dogovora sa predstavnicima udruženja Zlatiborski krug, koji je pružalac ove usluge, Ljiljana i Slavko su predali TV aparate gerontodomaćicama.

Organizovano je uručivanje televizora najugroženijim korisnicima usluge Pomoć u kući za stare, i tako je realizovano još jedno humano delo spajanja ljudi sa dobrom voljom i onih kojima je potrebna tuđa pomoć.

Udruženje Zlatiborski krug je, u lokalnoj zajednici i širem okruženju, poznato po promociji aktivizma, volonterizma i  organizovanju humanitarnih akcija za pomoć pripadnicima najugroženijih društvenih grupa. Lokalni mediji imaju veliki značaj u obaveštavanju javnosti o tim akcijama  i godinama pružaju podršku Udruženju u promociji ljudskih vrednosti, pre svega humanosti.

Tokom proteklih godina je prvenstveno obezbeđivana pomoć i podrška za decu sa smetnjama u razvoju i za stare, a stanovnici opštine Čajetina se redovno odazivaju pozivima za učešće u humanitarnim akcijama.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji ulažu svoje vreme, energiju i dobru volju i učestvuju u akcijama Zlatiborskog kruga za pomoć našim komšijama kojima je to potrebno, kao i onima koji samoinicijativno, kao Ljiljana i Slavko Cerovina, pokazuju humanost i brigu za druge.

Javni sektor Promocija Opština Čajetina, Zlatibor