Zlatiborski kamp na mapama najznačajnijih kamperskih udruženja u Evropi

3 Jun 2016  /  Izvor: Dragana Rosić, www.zlatiborpress.rs

1

Zbog velikog interesovanja kampera u toku je proširivanje kampa na Tić Polju na Zlatiboru. Ovih dana završeno je još 13 novih parcela za parkiranje vozila, a prema rečima Arsena Đurića zamenika predsednika opštine Čajetina, kamp radi sve bolje zahvaljujući promocijama po državama Evropske unije, jer se nalazi na mapama najznačajnijih kamperskih udruženja u Evropi.

Poslednjih mesec dana urađeno je novih 13 parcela za kamp vozila. Razlog za to je, kako ističe zamenik predsednika opštine Čajetina Arsen Đurić nedovoljan broj postojećih kamp jedinica, ali i sve veće interesovanje kampera za Zlatibor.

„Iskreno se nadam da će kamp ove godine raditi znatno bolje nego prethodnih godina. To se već sada vidi prema grupama koje dolaze. Nadam se da će tokom letnje sezone biti više individualnih poseta. Mi smo se prošle godine trudili da kamp promovišemo na sajmovima u Diseldorfu i Štutgartu. Uspostavili smo kontakte sa svim kamperskim asocijacima iz Evrope, a sa desetinama njih smo već potpisali ugovore, zahvaljujući kojima će njihovi članovi imati određene popuste. Za uzvrat oni nas reklamiraju na svojim sajtovima i brošurama“, objašnjava Đurić.

Ovih dana u kampu borave dve grupe kampera i to iz Holandije i Austrije, a od 8. do 11. jula najavljen je dolazak novih. Gosti kampa najčešće su iz Holandije, Austrije, Slovenije i Velike Britanije.

Na novim parcelama postavljen je behaton, a trenutno se rade priključci za vodu, struju i kanalizacione odvode. Narednih dana, ukoliko to vremenski uslovi dozvole, radiće se na uređenju prostora oko kampa, tako da se očekuje da će kamperima biti veoma primamljiv.

Kamp poseduje zajedničku prostoriju za boravak gostiju, recepciju, kuhinju sa pratećom opremom, prostor za pranje veša i održavanje higijene, unutrašnje i spoljašnje tuš kabine, letnjikovac, prostor za odlaganje smeća, uređaj za pražnjenje otpadnih voda, kao i prostor za pranje vozila. U kampu je dostupan telefonski priključak i bežični internet. U letnjikovcu je gostima dostupan roštilj sa pratećom opremom. Pored kamp jedinica, gostima su na raspolaganju i 22 ležaja u 10 soba.

Turizam Promocija Opština Čajetina, Zlatibor