Zlatiborski Eko Agrar dobitnik nagrade ''Najbolji u Agrobiznisu'' 2024.

26 Maj 2024

1

Na 91. međunarodnom sajmu poljoprivrede koji se održao od 18. maja do 23. maja 2024., poslednje večeri u kongresnom centru Master Novosadskog sajma, održana je svečanost ''Veče šampiona''. Najboljima u svetu Agrobiznisa, iskazana je čast i odata su priznanja za ostvarene rezultate u predhodnom periodu.

Zlatiborski Eko Agrar, dobitnik je ovog značajnog priznanja za ''Najbolji u Agrobiznisu'' u kategoriji ''Najbolji u organskoj proizvodnji''. Ova nagrada je uručena direktoru Zlatiborskog Eko Agrara, Marku Mariću.

U predhodnom periodu Zlatibrski Eko Agrar dao je akcenat na značaju organske proizvodnje, koja se bazira na poštovanju ekoloških principa i proizvodnji zdrave i bezbedne hrane.

U predhodnoj godini Eko Agrar otvorio je mini fabriku koncentrovane hrane, proizvodi se nutritivno balansirana hrana za goveda, živinu, jagnjad i svinje.

Mlekara ''Naša Zlatka'', dobila je sve potrebne sertifikate za organsku proizvodnju. Sirovinu otkupljujemo od kooperanata, čiju je sertifikaciju Opština Čajetina subvencionisala u celosti.  Proizvodi se organsko pasterizovano mleko, sir i kajmak.

Privreda & usluge Promocija Poljoprivreda Opština Čajetina, Zlatibor