Zlatiborska premijera filma "Odumiranje"

15 Avgust 2013  /  Izvor: Info centar TO Zlatibor

Produkcijska kuća "HIT and RUN" realizovala je  projekat "Odumiranje", producenta Branislava Trifunovića, reditelja Miloša Pušića, scenariste Dušana Spasojevića, a po istoimenoj čuvenoj drami koja se dugo godina izvodila na sceni pozorišta Atelje 212.

Premijera filma "Odumiranje" na Zlatiboru zakazana je za 16. avgust, dok će zlatiborska publika moći da pogleda film od 17. do 23. avgusta u sali Kongresnog centra "Srbija" od 20 časova. Cena ulaznice je 100,00 dinara, a prihod od ulaznica ide u humanitarne svrhe.
 
Glavna glumačka podela poverena je najboljim glumcima iz zemlje i regiona i to Branislav Trifunović, Boris Isaković, Dara Džokić, Emir Hadžihafizbegović, Jasna Đuričić, Novak Bilbija, Milica Janevska i drugi.

Filmski projekat "Odumiranje" dobio je podršku domaćih fondova - Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu AP Vojvodine i jednoglasno podržan na konkursu 2011. godine kao jedan od najboljih scenarija.

Nakon višemesečnog traganja za lokacijama koje bi plenile svojom lepotom, ali u isto vreme i prikazale sliku koja je opisana u scenariju, produkcijska kuća "HIT and RUN" se opredelila za zlatiborski okrug kao idealan izbor. Prepoznajući i verujući u kvalitet projekta, pokrovitelj filma opština Čajetina je velikodušno izašla u susret i omogućila snimanje na Zlatiboru.

Kultura & tradicija Promocija Provod i zabava Opština Čajetina, Zlatibor