Zlatiborci na Novosadskoj streli 2018 - SK Velos – 18m Round

26 Februar 2018

Novi Sad je popularan i turističi dobro kotiran grad na mapi poželjnih mesta koje ljudi širom sveta posećuju. U toku godine prepun je događaja koje poseti veliki broj ljudi. 2021. Noovi Sad će postati i Evropska prestonica kulture.

Jedan takav događaj svakako je streličarski turnir pod nazivom „Novosadska strela 2018. u dvorani“ u organizaciji SK „Velos“ iz Novog Sada, na kome je učestvovalo 100 učesnika iz Srbije i regiona. Devetočlana ekipa Streličarskog kluba „Zlatiborac“ uzela je učešće i na ovom turniru. Turnir je protekao u najboljem redu, uz sve pohvale organizatoru koji je svojom organizacijom i entuzijazmom prema ovom sportu, pokazao da su dostojni epiteta najboljeg streličarskog kluba u Srbiji.

Članovi SK „Zlatiborca“ ovog puta nisu uspeli da dođu do nekog od najsjajnijih odličja, ali su svakako pokazali da su borci kojima predstoje dani uspeha. Svaki od članova popravio je svoj lični rezultat, što je velika stvar za mlad klub, koji svojim radom još nije obeležio godinu dana postojanja, ali je svakako zaslužio poštovanje kolega streličara.

Lepo je videti klub iz malog mesta, kao što je Čajetina, da se pojavi u sastavu od devet takmičara, pretežno dece, imajući u vidu da je streličarstvo individualni sport, a da ekipe iz mnogo većih gradova, proporcionalno srazmerno broju stanovnika, ne broje znatno više članova nego li SK „Zlatiborac“. Još lepše je videti da članovi drugih klubova kao i članovi Streličarskog saveza Srbije prepoznaju trud i volju da se ovaj individualni sport održi, proširi, razvija i da privuče što više članova, prvenstveno dece.

Ovim putem, članovi i uprava SK „Zlatiborac“ upućuju apel nadležnima, prevashodno u sprotskim centrima naše Opštine, da pored brojnosti i velikog interesovanja za kolektivne sportove poput košarke, fudbala i odbojke, nađu razumevanje za nov i jako perspektivan sport u Čajetini, i ulože napor i omoguće barem jednom sedmično, redovan termin našim streličarima, kako bi u danima pred nama popravili svoje rezultate, a Čajetini doneli još neku od medalja i dobar glas u streličarskom svetu. 

18m je najkraće rastojanje na kome streličari treniraju.

Inače, zatvorena sezona takmičenja u okviru lige Streličarskog saveza Srbije, završava se 25. marta, Državnim prvenstvom, na kojem streličari SK „Zlatiborac“ nameravaju nastupiti u još većem broju, u nadi da će sezonu zavšiti na nekom od tri najbolja mesta.

Na kraju, zahvalnost dugujemo OU Čajetina, koja nam je još jednom izašla u susret i obezbedila prevoz na turnir.

Snimak turnira možete pogledati na kanalu SK VELOS

Sve u zlato!
SK Zlatiborac

Kontakt:
062/288-741
064/105-23-10
sk.zlatiborac@outlook.com

Sport & rekreacija Takmičenje Streličarstvo Opština Čajetina