Zlatibor za najbolje - vrhunski sportisti na visinskim pripremama

15 Jun 2017  /  Izvor: TO Zlatibor

1

Zahvaljujući specifičnoj klimi, blagom i čistom vazduhu, idealnoj nadmorskoj visini, Zlatibor je od davnina bio mesto pogodno za oporavak bolesnih i rekreaciju zdravih ljudi. Blagodeti zlatiborske klime prepoznale su i brojne sportske ekipe koje već dugi niz godina organizuju svoje visinske pripreme na Zlatiboru, i sa planine odlaze na takmičenja gde ostvaruju najbolje rezultate.

Zlatibor ima jako dobre uslove za razvoj sportskog turizma, pre svega zahvaljujući pogodnoj klimi, ali i izgrađenoj infra i suptrastrukturi koja je neophodna za razvoj ove vrste turizma. Otvoreni fudbalski, košarkaški i teniski tereni, sportska hala, veliki broj hotela visoke kategorije i dobra organizacija boravka sportista su razlog da na Zlatiboru svake godine borave najpoznatije sportske ekipe, kao i nacionalne reprezentacije iz različitih sportova.

I ove godine, najbolje sportske ekipe svoje poverenje poverile su Zlatiboru. Na visinskim pripremama su trenutno najveća imena srpskog fudbala, FK "Partizan", FK "Crvena Zvezda" i FK "Vojvodina". Pored domaćih ekipa, na pripremama su i fudbalski klubovi iz Crne Gore, FK "Zeta" i FK "Mladost" iz Podgorice. Svakodnevne treninge fudbaleri obavljaju na fudbalskim terenima "Švajcarija", kao i na terenima hotela "Palisad", a tokom priprema biće organizovane i prijateljske utakmice.

Sport & rekreacija Promocija Opština Čajetina, Zlatibor