Zlatibor uspešno predstavljen u Moskvi

28 Mart 2016  /  Izvor: TO Zlatibor

1

Turistička organizacija “Zlatibor“ učestvovala je na Međunarodnom sajmu turizma „MITT 2016“ koji je održan od 23. do 26. marta u Moskvi. Na sajmu je učestvovalo više od 1.500 kompanija iz 180 zemalja sveta. Na sajmu su ostvareni novi kontakti sa turističkim agencijama iz Rusije i dogovoreno je nekoliko konkretnih aranžmana koji će se naći u ponudi tih agencija.

Pored sajamskog nastupa, Turistička organizacija “Zlatibor“ organizovala je promociju turističke i privredne ponude Zlatibora u ambasadi Republike Srbije u Moskvi. Na promociji je bilo prisutno preko 120 predstavnika turističkih agencija, novinara, zdravstvenih radnika i privrednika iz Ruske Federacije, koje je u ime domaćina pozdravio predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Predstavnik Turističke organizacije „Zlatibor“ je slikom i pričom upoznao prisutne sa ovim planinskim centrom i predstavio buduće projekte vezane za razvoj turizma na Zlatiboru. Zatim su se predstavili Specijalna bolnica „Čigota“ sa posebnim programom za ruske turiste i kompanija „Zlatiborac“ koja posluje na ruskom tržištu. Na kraju zvaničnog dela gosti su uživali u modnoj reviji, koju je za ovu priliku pripremila firma poznata po ručno rađenim džemperima od vune „Sirogojno kompani“.

Za prisutne je priređen koktel sa gastronomskim specijalitetima zlatiborskog kraja i vođeni su  razgovori o mogućnostima saradnje.  

Sa ruskim partnerima u ambasadi razgovore su vodili direktor Turističke organizacije „Zlatibor“ Arsen Đurić, direktor hotela „Palisad“ Vojislav Janjić, direktor Specijalne bolnice „Čigota“ Željko Stakić, direktor hotela „Idila“ Željko Martinović i Vladimir Sekulić, direktor konačišta „Braća Sekulić.

Turizam Promocija