Zlatibor ugostio novinare i predstavnike turoperatora iz Rumunije

17 Maj 2014  /  Izvor: TO Zlatibor

1

Turistička organizacija „Zlatibor“ organizovala je studijsko putovanje za predstavnike rumunskih turističkih agencija i novinara, koji su boravili na Zlatiboru od 13. do 16. maja 2014. godine. Gosti su bili smešteni u hotelima Mona, Palisad i Mir. Studijsko putovanje predstavnika turističkih agencija i novinara rumunskih dnevnih listova iz Temišvara i Bukurešta pratila je rumunska nacionalna televizija.

Gosti su u pratnji turističkih vodiča iz TO Zlatibor posetili ski centar Tornik, vodopad u Gostilju, Muzej "Staro selo" i Muzej „Pletilja“ sa prodavnicom džempera u Sirogojnu gde im je priređena modna revija. U nastavku putovanja su posetili  Stopića pećinu, a trećeg dana posetili su konačište „Šargan“ u Kremnima, gde im je upriličen ručak sa tradicionalnim srpskim jelima i na kraju su posetili Mokru Goru.

Zlatiborski hotelijeri su imali radni sastanak u restoranu „Zlatni bor“ sa rumunskim predstavnicima, na kome su razgovarali o budućoj saradnji. Nakon sastanka, oni su obišli hotele, kako bi se upoznali sa uslugom, smeštajnim kapacitetima i drugim sadržajima koje pružaju hoteli na Zlatiboru.

I pored kiše koja ih je pratila tokom putovanja, njihovi prvi utisci o Zlatiboru su pozitivni i očekuju da je ovo prvi korak u daljoj saradnji turističkih radnika iz Rumunije i Srbije. Rajko Kornja, novinar rumunske nacionalne televizije TVR istakao je da se nada „da Zlatibor više neće biti samo tranzitni turistički centar za rumunske goste na putu ka Jadranskom moru i da će se oni više zadržavati na ovoj destinaciji jer Zlatibor ima puno različitih sadržaja da ponudi gostima po povoljnim cenama.“

Privreda & usluge Promocija Opština Užice, Mokra Gora, Opština Čajetina, Zlatibor, Sirogojno, Gostilje