Zlatibor u vrhu sa novim tehnologijama - interaktivni tableti u zlatiborskim hotelima

7 Jul 2017  /  Izvor: Dragana Rosić, www.zlatiborpress.rs

1

Direktor Turističke organizacije „Zlatibor“ Vladimir Živanović, na oržanoj konferenciji u hotelu „Olimp“ na Zlatiboru direktorima 9 zlatiborskih hotela dodelio je interaktivne tablete. Zahvaljujući ovim uređajima gosti Zlatibora moći će u svakom trenutku da se upoznaju sa aktuelnom turističkom ponudom i novim sadržajima koji su im dostupni dok borave na planini.

Promocija turističkih destinacija se ne može više zamisliti bez interneta i novih tehnologija koje imaju za cilj da privuku pažnju domaćih i stranih gostiju. Iz tog razloga Turistička organizacija „Zlatibor“ pored aktivnosti unapređenja ponude veliku pažnju ukazuje baš ovom načinu komunikacije sa posetiocima i turističkom privredom. U cilju boljeg informisanja posetilaca planirano je postavljanje interaktivnih ekrana u 9 hotela koji će pomoći u pronalaženju korisnih predloga za boravak na Zlatiboru.

„Mi smo ove i prošle godine već uredili dva interaktivna lokaliteta. Postavili smo interaktivni izlog na Kraljevom trgu i u Dino parku. Ovi novi uređaji stajaće u holu hotela, a gosti koji dođu moći će da dobiju nove, sveže informacije o lokalitetima, radnim vremenim, šta videti, šta posetiti, gde jesti, cenama, tako da će dobiti informacije iz prve ruke“, rekao je direktor TO „Zlatibor“ Vladimir Živanović.

Interaktivni ekrani su deo jedinstvenog info-sistema i digitalne platforme u okviru koje se podacima upravlja centralizovano i sinhronizovano sa interaktivnim izlozima na Kraljevom trgu i u Dino parku. Bane Dogandžić, član tima koji se bavi razvojem interaktivnih digitalnih rešenja za oblast turizma kaže da je održavanje ovih uređaja veoma jednostavno, a sve informacije ažuriraće zaposleni info centra TO „Zlatibor“.

„Mreža ovih interaktivnih displeja je deo jedinstvenog informacionog sistema TO „Zlatibor“. Ovi ekrani su povezani sa interaktivnim izlozima, sa veb portalom, internet aplikacijom TOZ i sa profilima TO na društvenim mrežam, tako da predstavlja jedan sistem kroz koji se destinacija Zlatibor može predstaviti na izuzetno kvalitetan način“, dodaje Dogandžić.

Konferenciji za novinare na kojoj su direktorima hotela predstavljeni interaktivni tableti prisustvovao je i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

„Ovo je jedan napredak i iskorak u marketingu jedne male opštine koja se bori da izađe izvan lokalnih i nacionalnih okvira. Mislimo da će ovo sigurno dati doprinos i da ćete i vi pomoći nama u smislu kako da to najbolje predstavimo i kako bolje da se zaštitimo, ali i da nam date neke sugestije“, istakao je Stamatović.

Objekti u kojima će interaktivni ekrani biti postavljeni su hoteli: Mona, Palisad, Iris, Mons, Olimp, Idila, Mir, odmaralište Dunav i Specijalna bolnica Čigota.

Turistička organizacija Zlatibora je veoma aktivna na svim popularnim društvenim mrežama: fejsbuku, instagramu, tviteru i jutjubu gde se svakodnevno postavljaju sveže fotografije i video zapisi. Takođe, mobilna aplikacija I LOVE ZLATIBOR korisnicima daje mogućnost da i u pokretu budu u toku sa turističkom i kulturnom ponudom Zlatibora.


Privreda & usluge Promocija Opština Čajetina, Zlatibor