Zlatibor . Prvi streličarski klub u Čajetini

16 Maj 2017  /  Izvor: KSC Čajetina

1

Predstavnici Streličarskog saveza Srbije održali su u Čajetini prezentaciju streličarstva i pomogli osnivanje novog streličarskog kluba Zlatiborac u čijem početnom radu će učestvovati članovi i treneri Kluba borilačkih veština Šogun i planinarskog društva Aleksandar Džavović.

Ratnička veština koja je nekada obezbeđivala opstanak ljudima sada je ozbiljan olimpisjki sport. Deca i mladi u čajetinskoj dvorani pažljivo su slušali o osnovama tehnike streličarstva i delovima luka jedva čekajući da odapnu po koju strelu na prezentaciji sporta koji je u Srbiji u trećoj kategoriji. Predsednik streličarskog saveza Srbije Dragan Svilanović ovim javnim časom podržao je osnivanje streličarskog kluba Zlatiborac u Čajetini.

Sport za koji je potrebna ozbiljna psihička i fizička priprema može poboljšati koncetraciju za bavljenje ostalim sportovima. Prvi streličarski klub u Čajetini pokrenuli su Radiša Spasojević iz Kluba borilačkih veština Šogun i Dragan Žunić i Đorđe Marjanović iz Planinarskog društva Aleksandar Džavović.

Najboljem srpskom streličaru Luki Popoviću za samo jednu strelu izmakao je plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, gde bi se takmičio i sa predstavnicima svetske velesile Južne Koreje. Plan streličarskog saveza Srbije je da proširi bazu kako bi došao do kvalifikanta za Olimpijske igre. Klub Zlatiborac će najpre sarađivati sa Srđanom Ilićem iz streličarskog kluba Knez Lazar iz Petrovca na Mlavi dok se ne osposobe lokalni treneri.

Iz novog kluba u Čajetini pozivaju da se jave svi zainteresovani za ovaj vid sportske aktivnosti.

Kontakt:
062.288.741 Đorđe Marjanović
064.105.2310 Dragan Žunić
065.987.2789 Radiša Spasojević
 

Sport & rekreacija Promocija Streličarstvo Opština Čajetina, Čajetina