Zlatibor prvi po broju noćenja u Srbiji

2 Oktobar 2017  /  Izvor: Zlatibor.tv

1

Zavod za statistiku je u petak, 29. septembra objavio najnovije podatke o turističkom prometu. Zlatibor je u prvih osam meseci ove godine imao 527.560 ostvarenih noćenja što je za 6,5% više u odnosu na 2016. godinu. Istovremeno Zlatibor je preuzeo i primat od Vrnjačke Banje kao turističko mesto sa najvećim brojem noćenja u toku 2017. godine sa 12.891 noćenja više od Vrnjačke Banje.

U ovih osam meseci Zlatibor je posetilo 136.987 turista što je 7.3% više u odnosu na 2016. godinu. Domaći turisti su i ove godine bili u većini tako je Zlatibor posetilo 103.082 domaćih i 33.905 stranih turista. Što se tiče broja stranih gostiju Zlatibor je zabeležio povećanje od 10,4% i tako je i u ovoj kategoriji prestigao Vrnjačku banju.

Kako se projekat "Odmor uz vaučere" privodi kraju, po do sada prikupljenim podacima u Ministarstvu turizma najtraženija destinacija je Skobanja, dok je Zlatibor na drugom mestu a zatim slede Vrnjačka banja, Prolom banja i Lukovska banja. Što se tiče najtraženijih objekata u ovom projektu Zlatibor ima čak dva ugostiteljska objekta u prvih pet, Vila Mina i Vila Marić. Na ovoj listi prvo mesto je pripalo hotelu Radan iz Prolom banje, zatim sledi Vila Mina na drugom mestu. Treće mesto je zauzelo odmaralište Podrinje (Banja Koviljača), a na četvrtom je prenoćište Kopaonik (Lukovska banja) i na petom je Vila Marić sa Zlatibora.
 

Turizam Promocija Opština Čajetina, Zlatibor