Zlatibor peva i pleše na kiši HillsUp 2016

19 Jul 2016  /  Izvor: Bojan Savić, www.hillsup.org

1

Organizatori su najavili bolji, veći HillsUp i pokazali da do svoje reči drže. Tri dana predivne energije koja je oslobođena na zlatiborskom Tić polju dokazali su da je ovakakav festival bio potreban najposećenijoj srpskoj planini.

Kiša koja je padala i padala prve večeri nije omela poklonike rok muzike da se dobro zabave i, ako treba, od neba otrgnu svoje parče slobode. Na velikoj bini su smenjivali Del arno bend koji je doneo pun kofer dobrih vibracija i nesebično ih podelio sa publikom. Laganim rege ritmom su zanjihali zlatiborska brda, a muzika nam je otkrila svoje najlepše lice. Njihov nastup je bio fantastičan uvod za Gobline koji su priredili pravi pankerski praznik. Žestoki i bučni, napravili su ršum u publici i pokazali zašto ih mnogi smatraju jednim od najvažnijih domaćih bendova. Negde tokom njihovog nastupa u publici se pojavio i veliki Darko Rundek, a na binu je izašao Mile Kekin i zajedno sa Goblinima otpevao njihovu himnu “Ima nas gomila”.

Hladno pivo su dočekani kao najveće zvezde festivala i potpuno su opravdali taj status. Kiša koja je neumorno lila samo je uveličala nastup legendarnog benda, i kao da je, još više, motivisala publiku da uglas sa Kekinom otpeva sve hitove iz njihovog repertoara.

Drugo veče je bilo rezervisano za rok legende Električni orgazam i Darka Rundeka. Teško je bila šta reći o živim ikonama rokenrola na ovim prostorima. Publici su podelili pregršt pozitivnih emocija, a Šal od svile je ostao da se vijori Zlatiborom dugo posle Rundekovog odlaska sa bine. Ritam nereda je, na zahtev publike, ponovo nastupio na HillsUp-u i potvrdio da su apsolutno zaslužili poziv. Održali su perfektan koncert, zvučali glasno i moćno baš onako kako smo svi očekivali.

Divlje jagode su otvorile treće veče i dobro zagrejale publiku pred nastup 357. “Ja ljudi nemam reči. Evo jedva čekam da nam pošalju neke slike. Pa ovo na Zlatiboru je bilo nezaboravno.
Ništa lepše nego kada grme hiljade a mi gore tresemo ko zemljotres. I još se popališe baklje pa taj miris… I kiša je stala pre nego smo počeli. Brda su to moj bajo!”, tako je Nikola Hadži Nikolić opisao ono što je doživeo na Zlatiboru, a verovatno bi ove reči potpisali svi koji su bili ispred bine.

Posle njih, burno pozdravljen od publike, na scenu je stupio Beogradski sindikat. Momci su nam doneli gomilu energije i potvrdili da su jedna od najvećih muzičkih atrakcija u Srbiji. Horski, uz podignute ruke, publika je otpevala Sistem te laže i druge hitove “Sindikata” koji je specijalno za ovu priliku nastupio u punom sastavu.

Pored svega ovoga, na HillsUp-u su nastupali i demo i tribjut bendovi. Nova bina “Haos u šumi” za ljubitelje elektronike se pokazala kao pun pogodak. Sama bina se nalazi i izuzetnom ambijentu koji dodatno oplemenjuje atmosferu. Organizacija festivala je opet bila na izuzetnom nivou i otvara nove mogućnosti za njegov rast.

Sve u svemu, na Zlatiboru se desilo nešto izuzetno, već pominjana kiša nije uspela da pokvari utisak.

Vredelo je biti na ovogodišnjem HillsUp-u, vredelo je pokisnuti. Zaista je vredelo! Svake kapi!

Kultura & tradicija Promocija Provod i zabava Opština Čajetina, Zlatibor