TO Zlatibor na sajmu omladinskog turizma "Youth Fair"

11 Jul 2016  /  Izvor: TO Zlatibor

1

Turistička organizacija „Zlatibor“ i ove godine učestvovala je na regionalnom sajmu omladinskog turizma „Youth Fair“, koji je održan na gradskom trgu u Novom Sadu, 5. i 6. jula.

Ovaj sajam, koji je uvertira pred veliki muzički festival „Exit“ privukao je veliki broj stranaca, koji su se upoznali sa turističkom ponudom naše zemlje. Pored domaćih posetilaca i stranci su pokazali veliko interesovanje za destinacijom Zlatibor. Pored standardnih turističkih sadržaja na sajmu omladinskog turizma posetiocima su predstavljeni novi turistički sadržaji na Zlatibora: Avantura park u centru planine, kao i letnji sadržaji na Torniku, pešačke i biciklističke staze, kupališta, promotivni paketi koje su hotelijeri pripremili, kao i program „Zlatiborsko leto“ za jul i avgust u kome su najavljeni muzički festivali, koncerti, izložbe.

Od muzičkih dešavanja, mladi su naročito interesovanje pokazali za muzičkim festivalom „Hills up“ koji se na Zlatiboru održava od 15. do 17. jula na Tić polju.

Regionalni sajam omladinskog turizma, „Youth Fair“ okupio je najatraktivnije omladinske destinacije Balkana (kao i festivale, klubove, centre za ekstremne sportove i mnoge druge neotkrivene atrakcije regiona), turističke organizacije i turističke agencije koje se bave promocijom omladinskog turizma kao i nevladine organizacije koje se bave regionalnim povezivanjem mladih na području Zapadnog Balkana. Cilj sajma je da se kroz zajedničku regionalnu inicijativu Balkan pozicionira kao jedna od najatraktivnijih destinacija za mlade na svetu. Omladinski turizam, koji na globalnom nivou prihoduje više od 100 milijardi evra godišnje, predstavlja veliki potencijal za sve države regiona Zapadnog Balkana, a ovakvom međusobnom promocijom i udruživanjem može se postići maksimalan učinak za svaku državu ponaosob.

Turizam Promocija Opština Novi Sad