Zlatibor na sajmu „ITB 2017“ u Berlinu

9 Mart 2017  /  Izvor: TO Zlatibor

1

Turistička organizacija „Zlatibor“ predstavlja i ove godine ponudu planinskog centra Zlatibor na najvećem svetskom sajmu turizma „ITB“ u Berlinu, koji se održava od 08. do 12. marta 2017. godine.                         

Posetioci sajma moći će da se upoznaju sa bogatstvom i raznovrsnošću celokupne turističke ponude ove planine, pre svega, njenim prirodnim bogatstvima, kulturno-istorijskim nasleđem, ali i da se upoznaju sa smeštajnim, sportskim kapacitetima i ostalim sadržajima kojima Zlatibor raspolaže.

Turistička organizacija „Zlatibor“ na sajmu u Berlinu, učestvuje u okviru štanda TO Srbije, zajedno sa turističkim organizacijama Beograda, Vojvodine, Novog Sada, Čačka, Niša, Dimitrovgrada, Požarevca, Despotovca kao i predstavnicima turističke privrede iz agencija Magelan Travel, Serbia tour operator, Turorama, Wild Serbia Adventure, Robinson Avdenture Team, Big Blue Travel, Luna Trave i hotela MK Resort, Zlatibor Mona, Vila Majur i nacionalne avio kompanije Er Srbija.

Nemačka godinama predstavlja jedno od najvažnijih tržišta za turizam naše zemlje. U Srbiji je u 2016. godini zabeleženo 63.935 dolazaka nemačkih turista, 5 % povećanje u odnosu na 2015. i oni su ostvarili 128.897 noćenja, što je 5% više nego 2015. (Izvor za statističke podatke: TO Srbija)

Rast nemačkih turista je zabeležen i na Zlatiboru, u 2016. ih je bilo ukupno 1109, dok je u 2015. na Zlatiboru boravilo 729 gostiju iz ove zemlje.
 

Turizam Sajam