Zlatibor na 39. Sajmu turizma u Beogradu

27 Februar 2017  /  Izvor: TO Zlatibor

1

Od 23. do 26. februara na beogradskom sajmu održao se 39. Međunarodni sajam turizma. Turistička organizacija Zlatibor je svoju ponudu predstavila i ove godine u okviru štanda Turističke organizacije regije Zapadna Srbija.

Na štandu Zlatibora prvog dana sajma zabeležena je velika posećenost, a drugog dana sajma, 24. februara održana je prezentacija Turističke organizacije Zlatibor i predstavljena ponuda jedne od najposećenijih destinacija u Srbiji. Prezentaciji je prisustvovao veliki broj posetilaca koji su imali priliku da se na neobičan način upoznaju sa istorijom razvoja turizma na Zlatiboru. Poznati glumac Goran Sultanović i troje glumaca užičkog Narodnog pozorišta odigrali su predstavu u kojoj je prikazan razvoj Zlatibora od skromnih početaka do modernog turističkog centra.

Na početku prezentacije prisutnima su se obratili direktor Turističke organizacije Zlatibor, Vladimir Živanović i predsednik opštine Čajetina, koji su pozdravili sve goste i istakli zadovoljstvo što je Zlatibor već dugi niz godina lider turizma u Srbiji i regionu.

Posebnu atrakciju na štandu Zlatibora predstavljali su virtuelni i digitalni sadržaji kroz koje su ljubitelji virtuelne stvarnosti imali priliku da prošetaju Zlatiborom na neobičan način. Pripremljene su i interesantne nagradne igre sa vrednim nagradama.

Na ovogodišnjem sajmu turizma prvi put je nastupilo i javno preduzeće ”Gold Gondola” koje je predstavila jednu od najdužih gondola na svetu koja će povezivati centar Zlatibora i vrh Tornik. Na štandu Zlatibora postavljena je i jedna kabina buduće gondole.

Drugog dana sajma štand Turističke organizacije Zlatibor posetio je i ministar turizma Rasim Ljajić, koji se u srdačnom razgovoru sa predstavnicima opštine Čajetina upoznao sa ponudom Zlatibora, planovima za dalji razvoj i budućim investicijama.

Privreda & usluge Sajam Opština Beograd