Zlatibor dobija Dino park i savremeni Omladinsko-kulturni centar

20 April 2016  /  Izvor: TO Zlatibor

1

U utorak, 19. aprila, na Zlatiboru je najavljeno otvaranje Dino i avantura parka i početak izgradnje Omladinsko-kulturnog centra na konferenciji za novinare, koja je održana u prostorijama Turističke organizacije „Zlatibor“.

Omladinsko-kulturni centar

Direktor Turističke organizacije „Zlatibor“ Arsen Đurić najavio je da će izgradnja Omladinsko-kulturnog centra početi polovinom ove godine i da se očekuje da će do kraja 2017. ovaj centar u neposrednoj blizini zgrade Turističke organizacije, biti potpuno u funkciji. U pitanju je savremeni multifunkcionalni centar, površine 1825m2, koji će u svom sastavu imati pozorišnu salu od 225 mesta, koja će se koristiti i za bioskopske projekcije, kao i dve manje sale, galeriju za izložbe slika, prostor za biblioteku, koja je nedostajala Zlatiboru i nekoliko kancelarija za udruženja koja posluju na prostoru opštine Čajetina. Pored toga, biće uređen i jedan manji amfiteatar na kojem će moći da se održavaju manifestacije u jesenjem i zimskom periodu.

Za Omladinsko-kulturni centar opština Čajetina i Turistička organizacija „Zlatibor“ su uradile projekat još prošle godine i opština je budžetom opredelila deo sredstava, a konkurisano je i kod Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija koje je obećalo da će za ovaj projekat izdvojiti 20 miliona dinara.

Dino i avantura park

Arsen Đurić je rekao da je opština Čajetina izdala lokaciju za izgradnju Dino i avantura parka, sadržaja koji će upotpuniti turističku ponudu Zlatibora, koji će biti najveći u ovom delu Balkana. U Dino parku će biti zaposleno više od 40 radnika, tako da su višestruke koristi od ovog turističkog sadržaja.

O novom turističkom sadržaju Dino i avantura parku, čije se otvaranje (prve faze) očekuje u avgustu ove godine govorio je predstavnik firme „Dino park Zlatibor“ Vladimir Ružić. Istakao je da Zlatibor zaslužuje ovakav sadržaj, a to su prepoznali i investitori i lokalna samouprava. Lokacija za park se nalazi sa leve strane ulice Sportova, iznad Studentskog odmarališta „Ratko Mitrović“. Dino park prostiraće se na oko 3 hektara, a posetioci će moći da pogledaju 30 dinosaurusa u prirodnoj veličini, što pokretnih, što statičnih od kojih će najveća atrakcija biti Tireks dužine 15 metara i visine 8 metara. Ružić je dodao da će ovo biti edukativni i zabavni park. Pored edukativnog dela, gde će se posetioci upoznati sa vremenom iz koga potiču dinosaurusi, biće organizovane i radionice, a posebna pažnja će se usmeriti i na zabavne sadržaje. Tu će biti klizalište koje će raditi svih 365 dana u godini, zatim nekoliko otvorenih i zatvorenih dečijih igrališta, rođendaonica za proslavu dečijih rođendana, mini golf, jahanje ponija, biće uređen poligon za „paintball“, bina na kojoj će se održavati predstave i avantura park. Kafe picerija i restoran sa popularnim cenama, omogući će da posetioci, i deca, i odrasli mogu tu provesti čitav dan. U Dino šopu, moći će da kupe suvenire vezane za dinosauruse, ali i za čitavu turističku ponudu Zlatibora. Ružić je dodao da se ovakvim sadržajem Zlaribor upisuje u grupu od desetak turističkih centara u Evropi gde se nalaze parkovi ove veličine i sadržaja.

Privreda & usluge Promocija Provod i zabava Opština Čajetina, Zlatibor