Zlatibor dobija auto kamp do kraja juna

13 Maj 2013  /  Izvor: Ekapija

Jedna od najposećenijih destinacija u Srbiji, planina Zlatibor, dobiće Auto kamp naselje sa 60 jedinica na 1,5 hektara, saznajemo u Turističkoj organizaciji "Zlatibor", koja je realizovala taj projekat.
Kako su naveli, predviđeno je da kamp bude otvoren 30. juna ove godine.

Kategorisan je sa tri zvezdice i biće jedan od najuređenijih kampova u Srbiji. U sklopu kampa nalazi se recepcija, kuhinja i letnjikovac, sanitarni čvor, trokadero, prostorije za odlaganje smeća. Svaka kamp jedinica ima svoje potrebne priključke za električnu energiju, vodu, a gostima će biti na raspolaganju bežični Internet.

Kako kažu u TO Zlatibor, novi element turističke ponude biće zanimljiv svima koji putuju Balkanom, biciklistima i drugim ljubiteljima aktivnog odmora i poboljšaće ukupnu turističku ponudu planine.

U finansiranju pomenutog kampa učestvovali su Ministarstvo finansija i privrede, Turistička organizacija Zlatibor, Regionalna razvojna agencija Zlatibor iz Užica, UNDP (United Nations Development Programme) i opština Čajetina.

Kamp se nalazi na lokalitetu Tić polje, u blizini hotela "Zelenkada" u prijatnom ambijentu okružen borovom šumom. Odličnoj lokaciji kampa doprinosi blizina turističkog centra Zlatibora i magistralni put Beograd-Bar.

Javni sektor Privredne aktivnosti Opština Čajetina, Zlatibor