Zlatibor deo trase biciklističke trke Tour de Serbie 2019.

30 Jun 2019  /  Izvor: RTS

1

Posle punih 11 godina, opština Čajetina biće domaćin etape na najprestižnijoj biciklističkoj trci u jugoistočnoj Evropi, 59. trci Kroz Srbiju koja će se održati od 30.07. do 02.08.2019.
U godini velikog jubileja, 80 godina od osnivanja trke Kroz Srbiju, opština Čajetina će ponovo biti domaćin etape na našoj najznačajnijoj trci.

Direktor trke Kroz Srbiju Vladimir Kuvalja i sportski direktor Saša Gajičić, posetili su Čajetinu, gde su sa predsednikom opštine Milanom Stamatovićem, postigli dogovor oko organizacije ovogodišnjeg takmičenja. Karavan sa više od 150 biciklista iz 30 svetskih zemalja, boraviće trećeg dana na prelepom Zlatiboru, gde će biti vožena jedna od najlepših i najtežih etapa na ovogodišnjoj trci.

Svi ljubitelji biciklizma iz zemlje i inostranstva željno iščekuju povratak etape na Zlatibor, koji je poslednji put bio domaćin etape 2008. godine. Ovo će biti jedinstvena prilika da opština Čajetina čitavom svetu predstavi svoje prebogate turističke potencijale. Ovogodišnja trka Kroz Srbiju startovaće 30. jula iz Istočnog Sarajeva u Republici Srpskoj, a gradovi domaćini etapa biće i Priboj, Mionica i Požarevac, u kojem će se 2. avgusta završiti 59. izdanje trke Kroz Srbiju.

Autor: Nemanja Matić

Sport & rekreacija Takmičenje Biciklizam Opština Čajetina