Zimska služba KJP Zlatibor - 18 kamiona i 35 zaposlenih, spremna za 2020/2021.

23 Novembar 2020  /  Izvor: Zlatibor press

1

KJP Zlatibor spremno dočekuje zimsku sezonu.

Prema rečima direktora, Srđana Pantovića, preduzeće raspolaže dovoljnim brojem vozila, kao i dovoljnim količinama rizle i soli za posipanje puteva.

-Kao i ranijih godina, na vreme smo se pripremili za zimsku sezonu. Imamo ukupno 18 vozila u Zimskoj službi, kao i 35 radnika. Ova služba je u pripravnosti 24 časa u periodu od 15. novembra do 15. aprila. Pre nekoliko dana stigla su dva nova traktora, očekujemo u narednom periodu i jedan kamion 6h6, nabavka je već završena. Takođe, nabavili smo 4100 tona rizle, 600 tona putarske soli, kao i 15 tona kalcijum-hlorida. Količine su nešto veće u odnosu na prethodne godine, tako da možemo uspešno podneti i najoštriju zimu – kaže direktor KJP Zlatibor, koji je zajedno sa čelnicima Opštine obišao vozni park preduzeća.

Pored dosadašnjih putnih pravaca, za zimsku sezonu KJP Zlatibor biće zaduženo za čišćenje i četiri nova: potez Sušica-Tripkova, Branešci, pravac za Kobilju glavu i Smiljanske zakose.

Prema Pantovićevim rečima, prioritet za čišćenje biće glavne ulice, a kasnije će se čistiti ostale. Sve ulice će biti očišćene najkasnije u roku od dva sata po prestanku padavina. Pantović apeluje na sugrađane da ne bude nepropisno parkiranih vozila, koja vozačima KJP-a predstavljaju veliki problem, jer može doći do zatrpavanja tih vozila snegom.

I. Janković
 

Javni sektor Privredne aktivnosti Opština Čajetina, Zlatibor, Čajetina