Ženska košarkaška reprezentacija Srbije na pripremama na Zlatiboru

25 Jun 2018  /  Izvor: www.zlatiborpress.rs

1

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije na Zlatiboru će sprovesti novu fazu priprema za Evropski šampionat 2019. godine, čiji će biti domaćin. Ova pripremna etapa trajaće do 6. jula, a selektor Marina Maljković na put je povela 15 igračica.

Kako kaže strateg nacionalnog tima, cilj ovakvih okupljanja je „izgradnja novog identiteta“, s obzirom da je reprezentacija praktično na novom početku i da se u velikoj meri razlikuje od one koja je osvojila evropsko zlato 2015. i olimpijsku bronzu 2016. U timu više nisu Danijel Pejdž, Milica Dabović i Dajana Butulija. Zbog povreda ovu akciju propuštaju Tamara Radočaj i Tina Jovanović, opravdano su odsutne Ana Dabović i Tijana Ajduković, dok će po preporuci medicinskog tima Sonja Petrović i Jelena Milovanović biti na oporavku i neće trenirati sa ostatkom ekipe.

Na spisku su: Jelena Milovanović, Sonja Petrović, Nevena Jovanović, Saša Čađo, Aleksandra Crvendakić, Dragana Stanković, Kristina Topuzović, Sanja Mandić, Maja Škorić, Ivana Brajković, Aleksandra Stanaćev, Jovana Popović, Tijana Cukić, Aleksandra Račić i Ana Radović.

Po završetku priprema na Zlatiboru planiran je povratak u Beograd i nastavak rada do 11. jula, kada se putuju u Kinu.

Sport & rekreacija Promocija Košarka Opština Čajetina, Zlatibor