Ženska košarkaška reprezentacija Srbije na pripremama na Zlatiboru

29 April 2015  /  Izvor: KSC Čajetina

1

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije doputovala je na Zlatibor, gde će obaviti prvi deo priprema za Evropsko prvenstvo, koje će se od 11. do 28. juna održati u Rumuniji i Mađarskoj. Predstojeći kontinentalni šampionat biće ujedno i kvalifikacioni za Olimpijske igre naredne godine, što je šansa za ostvarenje sna i pre četiri godine zacrtanog cilja najboljih srpskih košarkašica.

Pripreme je započelo 14 igračica: Tamara Radočaj, Aleksandra Crvendakić, Kristina Topuzović, Nevena Jovanović, Sanja Mandić, Danijel Pejdž, Jefimija Karakašević, Saša Čađo, Aleksandra Stanaćev, Milica Dabović, Dajana Butulija, Ana Dabović, Biljana Stjepanović i Jovana Vukoje, dok će se kasnije priključiti Sara Krnjić, Tijana Ajduković, Jelena Milovanović i Jelena Maksimović.

Naše reprezentativke će na Zlatiboru odigrati i dve kontrolne utakmice protiv selekcije Crne Gore, koje su zakazane za 6. i 8. maj.

U našem taboru, kao i među ljubiteljima košarke u našoj zemlji, svakako da ima razloga za optimizam kada je u pitanju plasman na predstojećem takmičenju. Izabranice selektorke, Marine Maljković, na prethodna dva velika takmičenja ostvarile su odlične rezultate: na kontinentalnom prvenstvu 2013. godine bile su četvrte, dok su na prošlogodišnjem Mundobasketu bile osme.

Podsećamo, na predstojećem Evropskom prvenstvu, naš nacionalni tim biće u grupi sa selekcijama Rusije, Letonije, Velike Britanije i Hrvatske. Sa Letonkama i Britankama imale su prilike da odmere snage i na prethodnom prvenstvu „starog kontinenta“.

Sport & rekreacija Promocija Košarka Opština Čajetina, Zlatibor