Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore na Zlatiboru

14 Maj 2014  /  Izvor: košarka.me

1

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore već desetak dana boravi na Zlatiboru, gdje odrađuje glavnu fazu priprema za Evropsko prvenstvo, koje će se održati 2015. godine u Mađarskoj i Rumuniji. Naše internacionalke naporno rade i treniraju po dva puta dnevno ne bi li se što bolje pripremile za kvalifikacione mečeve.

Ekipa našeg portala je povodom toga porazgovarala sa crnogorskim reprezentativkama Ivom Perovanović i Jelenom Dubljević, koje su nam zajedno opisale način rada na zlatiborskim pripremama, o atmosferi u ekipi i ciljevima “crvenih”.

1) Kako ste zadovoljne dosadašnjim pripremama?
- Iva: Za sada sve ide kako treba, imamo manjih problema sa sitnim povredama koje su sastavni dio ovog dijela priprema.

2) Opišite nam jedan dan priprema na Zlatiboru.
- Jelena: Budimo se u 7:45, a doručkujemo u 8 sati. Nakon toga jutarnji trening koji obično traje od 10 do 12/12:30. Nekada radimo u dvije grupe kada je teretana u pitanju. Poseban akcenat je na fizičkoj pripremi sa Draganom Musićem u kombinaciji sa tehnikom ili individualnim radom. Večernji treninzi su posvećeni taktici i uigravanju ekipe. Između treninga je obavezan odmor, tako da nema puno slobodnog vremena.

3) Kakva je atmosfera u taboru “crvenih”?
- Iva: Kao i svake godine atmosfera je dobra. Ima dosta “novih lica” koja su se sjajno uklopila jer se znamo iz klubova već duži period. Može se reći da smo dio upoznavanja preskočili.

4) Šta očekujete od kvalifikacija?
- Jelena: Nadamo se da ćemo se do kvalifikacija uigrati i uklopiti što bolje i da ćemo izboriti plasam za 3. Evropsko prvenstvo zaredom.

Internacionalke Crne gore će u kvalifikacijama igrati u grupi sa Ukrajinom, Finskom i Njemačkom, koja će biti protivnik na startu kvalifikacija, 8. juna na Cetinju.

Sport & rekreacija Promocija Košarka Opština Čajetina, Zlatibor