Zdravko Čolić nastupa 1. maja na Zlatiboru

25 April 2017  /  Izvor: Nada Dželebdžić, www.zlatiborpress.rs
Datum:

1

Koncert Zdravka Čolića biće održan za Kraljevom trgu na Zlatiboru 1. maja u 20 časova.

Predstavnici TO “Zlatibor“ za prvomajske praznike najavljuju više od 12 000 gostiju, dok na sam 1. maj se očekuje da će Zlatibor posetiti oko 30 000 ljudi.

Sumirajući utiske sa proteklih vaskršnjih praznika, direktor Turističke organizacije Zlatibor, Vladimir Živanović, kaže da je Zlatibor u to vreme, uprkos veoma lošem vremenu, bio pun gostiju i da je popunjenost kapaciteta bila preko 80%, sa više od 10.000 gostiju. Za prvomajske praznike očekuje se još veći broj turista, a ko dođe na ovu planinu, imaće priliku da uživa u prvomajskom koncertu Zdravka Čolića.

Opština Čajetina je sa Turističkom organizacijom Zlatibor i ostalim javnim preduzećima pripremila spektakularan koncert Zdravka Čolića. Koncert će biti održan na letnjoj pozornici  na Kraljevom trgu, i to 1. maja, sa početkom u 20 časova. Mi smo se organizacijom jednog ovakvog koncerta  zaista potrudili da upotpunimo ponudu Zlatibora za vreme prvomajskih praznika, da damo zapravo više razloga ljudima koji su se odlučili da dođu na Zlatibor, ali i onima neodlučnim, da naprave pravi izbor i dođu na Zlatibor“, kaže Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor.

Živanović kaže da je opština Čajetina sa svojim javnim preduzećima sve lokalite dovela na jedan zadovoljavajući nivo, da je Zlatibor potpuno uređen i spremno dočekuje goste za prvomajske praznike. Za mnogobrojne posetioce otvoreni su i novi lokaliteti, poput Šarganske osmice, za čije posete će dva puta dnevno biti organizovan prevoz i to u 10,30 i 13,30 časova. Radiće i ski centar Tornik, koji će za posetioce biti otvoren od 29. aprila do 2. maja, u periodu od 10 do 18 časova, gde će na rapolaganju biti panoramska žičara i bob na šinama. Pored toga, mnogobrojnim turistima biće na raspolaganju Stopića pećina, gostiljski vodopad i staro selo Sirogojno. Za tradicionalni prvomajski uranak, pored Vodica, uređeni su i neki novi lokaliteti, poput česme na Oku i Gradine.

Prema najavama, na Zlatiboru se za vreme praznika očekuje oko 12.ooo gostiju, a na sam dan 1. maj i više od 30.000. Hotelijeri su već izašli sa ponudama za četvorodnevne i petodnevne aranžmane, koji će kreću od 120 eura do 30.000 dinara do osobi.

Kultura & tradicija Koncert Provod i zabava Opština Čajetina, Zlatibor