Zdrava Srbija Čajetina Zlatibor

6 Jun 2017  /  Izvor: Nada Dželebdžić, zlatiborpress.rs

U Ljubišu je u ponedeljak, 5. juna, održan inicijativni skup za formiranje političke partije „Zdrava Srbija“. Predsednik inicijativnog odbora, Milan Stamatović, kaže da je inicijativa krenula baš iz ovog sela, jer je Ljubiš ustaničko mesto, poznato po ratnicima, naučnicima, piscima, a kao dva glavna razloga za okupljanje na ovom mestu navodi da je u Donjem Ljubišu 99% građana glasalo za njega na predsedničkim izborima i da je i on sam poreklom iz ovog sela.

Milan Stamatović, Arsen Đurić, Bojana Božanić, Ljubivoje Ršumović, Milan Paroški, kao i mnogobrojni građani Čajetine, potpisali su u Ljubišu inicijativu za formiranje političke partije „Zdrava Srbija“. Nakon ovog čina sledi prikupljanje 10.000 potpisa za verifikaciju ove partije, a za Vidovdan je najavljena osnivačka skupština. Milan Stamatović, glavni inicijator ove priče, kaže da će ova politička partija biti sa sedištem u Čajetini, u lokalu, za razliku od svih ostalih partija.

„Program partije je jasan - zaštita nacionalnih interesa, očuvanje prirodnih resursa, decentralizacija Srbije, i to je nešto na čemu ćemo mi raditi u prvoj fazi, a kasnije ćemo se truditi da ekonomski oporavimo Srbiju, da kulturno, moralno i u svakom drugom pogledu oporavimo našu zemlju. To mora da se radi iz unutrašnjosti, jer svi dosadašnji pokušaji da se Srbija oporavi iz Beograda, nisu uspeli. Srbija je i dalje propadala i nazadovala, a ovo je prvi i pozitivan primer da Srbiju hoćemo da oporavimo iz unutrašnjosti“, rekao je Milan Stamatović, predsednik inicijativnog odbora.

Stamatović je istakao da, kako je Kosovo srce Srbije, tako je Zapadna Srbija njena glava i mozak i da ova politička partija neće biti liderska, već će biti sastavljena od pametnih i poštenih ljudi.

I Arsen Đurić, dosadašnji predsednik OO DSS Čajetina, pristupio je „Zdravoj Srbiji“.

„Ja sam danas napustio Demokratsku stranku Srbije posle 23 godine članstva i pristupio sam „Zdravoj Srbiji, u nadi da će ovo biti jedna politička snaga koja baštini sve one moje ideološke principe, programe i vrednosti i siguran sam da ćemo uspeti da iz unutrašnjosti pokrenemo čitavu Srbiju, da nešto promenimo na političkoj sceni i nadam se da ćemo u tome uspeti“, istako je Arsen Đurić.

Program partije podržao je i čuveni Ljubišanin, dečiji pisac, Ljubivoje Ršumović.

„Ja se nadam da ću ilustrovati lepim primerima moju pesmu „Domovina se brani lepotom“. Dakle, ne samo lepotom prirode, već lepotom ovoga što nam je Bog dao, kao i lepotom ljudskih odnosa i lepotom rođene i nerođene dece, dakle, o svemu tome što jednu naciju čini nacijom i jednu državu državom“, rekao je Ljubivoje Ršumović.

Drago mi je da je Milan Stamatović lider i ideolog „Zdrave Srbije“, istakao je Milan Paroški, i dodao:

„Zdrava Srbija postoji i evo ja zdravom vodom podižem zdravicu. Ljudi koji su se ovde sabrali već su zdrava Srbija, a ja mislim da će ih biti na milione. Ovo nije provincija, jer u izbornom telu Srbija van Beograda čini više od polovine glasačkog tela“, naglasio je Paroški.

„Zdrava Srbija“ omogućiće svakom građaninu da živi od svog rada i podstaći će ravnomeran regionalni razvoj Srbije, koja će biti zaštićena od korupcije, kriminala, ucena i političkog revanšizma, poručeno je sa skupa.

 

Javni sektor Promocija Opština Čajetina, Ljubiš