Završeno asfaltiranje puteva u MZ Tripkova

21 Oktobar 2014  /  Izvor: KSC Čajetina

1

Prema planu MZ Tripkova, a uz pomoć opštine Čajetina, nastavljaju se radovi na putnoj mreži. Do sada su urađeni putevi u zaseocima Sokići i Vermezovići, asfaltiranje puta od Čunkova do Cvetića, a uz zajedničko ulaganje opštine Čajetina i grada Užica urađena je važna deonica kroz Tripkovu koja spaja Čajetinu sa aerodromom Ponikve. Juče je u ovoj mesnoj zajednici završen i put od mesare „Čava“ do Sokića čija vrednost iznosi oko 1 510 803 dinara. Ovim je plan rada MZ Tripkova za 2014. godinu ispunjen. U novembru će se raditi popravke na mostovima, a u 2015. godini dovršiće se kompletna putna infrastruktura.

„Sledeće godine je u planu produžetak puta od Arsića do kraja zaseoka Sokići. U Planu naše mesne zajednice je da uradi put u Kačeru od Ristanovića do Nišana. Tu imaju dva kraka od oko 200 metara u Ristanovićima i Boškovićima. Kao bitno, kaže predsednik ove MZ Milenko Pejović, „jeste da se uradi put Zaklopača - železnička stanica (pristanište) u Tripkovi, kao i nastavak puta koji će spojiti Čajetinu sa aerodromom Ponikve.“

Meštani su izuzetno zahvalni kako svom preduzimljivom predsedniku mesne zajednice, tako i rukovodstvu Opštine koje ima sluha za potrebe ljudi na selu. Jer, dobra komunikacija između sela i grada doprinosi ostanku mladih na kućnom ognjištu.

„Ovo je veza sa svetom“, kaže meštanin Radenko Arsić kojeg smo intervjuisali za vreme asfaltiranja puta od Arsića do Sokića. „Prezime Arsić je najstarije prezime u opštini Čajetina. Svoj doprinos izgradnji puta dali su i meštani svojim ulogom, ali je najviše dala SO Čajetina. Nemam reči da im se na tome zahvalim,“ dodaje Arsić.

Putevi su doveli do toga da se u pojedinim zaseocima prave nove kuće, a nove kuće znače da se mladi vraćaju, da zasnivaju porodice, što je znak buđenja života u našim selima.

Javni sektor Privredne aktivnosti Opština Čajetina, Tripkova