Završena još jedna faza projekta "Zlatibor bez barijera"

19 April 2016  /  Izvor: KSC Čajetina

1

Spuštanjem ivičnjaka na potezu od „Hotela Mona“ do teniskih terena u centru Zlatibora, završena je još jedna faza projekta „Zlatibor bez barijera", koji već dve godine sprovodi UG „Inkluzija osoba sa invaliditetom“, uz podršku Opštine Čajetina.

Prema rečima predsednika Udruženja, Aleksandra Radišića, u planu je da se u narednom periodu nastavi sa spuštanjem ivičnjaka na svim pešačkim prelazima u Čajetini i na Zlatiboru, kako bi mogle nesmetano da ih koriste osobe sa invaliditetom i druge marginalne grupe. Posle spuštanja ivičnjaka i uređenja pristupnih rampi kod objekata javne namene, Udruženje se dodatno približilo ostvarenju cilja ovog projekta, a to je podizanje svesti ljudi o potrebama osoba sa invaliditetom.

Takođe, Udruženje će uskoro krenuti sa akcijom „Čep u džep“, u okviru koje će se sakupljati čepovi plastičnih flaša, a njihovom reciklažom obezbediće se sredstva koja će Udruženje koristiti za kupovinu ortopedskih pomagala za svoje članove. Sedam kutija biće postavljeno na javnim mestima na Zlatiboru, dok će određen broj biti raspoređen i u objektima javne namene (škole, prostorije javnih preduzeća…).

Privreda & usluge Promocija Opština Čajetina, Zlatibor