Završen treći teniski turnir "Zlatibor open"

2 Septembar 2013  /  Izvor: Info centar TO Zlatibor

U periodu od 24. avgusta do 1. septembra na terenima teniskog kluba "Springs" održan je treći po redu teniski  turnir Zlatibor open kategorije "Futures".

U glavnom žrebu našla su se 32. igrača koja su pre turnira bila najbolje rangirana. Za preostalih osam mesta, koliko je moglo da prođe kroz kvalifikacije, borilo se preko 50. igrača. Po rečima direktora turnira Miloša Dedića ove godine zabeležena je rekordana poseta igrača iz Srbije. Pored domaćih igrača i ove godine na turniru se se takmičili igrači iz inostranstva.

Završni meč turnira odigran je na glavnom terenu ovog prelepog teniskog kluba. Akteri finalnog meča bili su Laslo Đera i Peđa Krstin obojica iz Srbije. Pre početka turnira Laslo je postavljen za 8. nosioca dok je Peđa bio bolje rangiran i bio je 3. nosilac. Finalni meč je trajao skoro tri sata i brojna publika je mogla da uživa u bezbroj lepih poena i lepršavoj igri obojice tenisera. Posle velike borbe više koncentracije je imao Laslo Đere i zasluženo pobedio rezultatom 2:0 po setovima 7:6 6:3.

Po završetku meča obojica tenisera su pohvalili organizaciju, ulove za igru i uslugu na Zlatiboru. Dan ranije je odigran i finalni meč dubla. Snage u finalu su odmerili Kekez/Vučić protiv Bejtulahi/Ćaćić. Kao pobednici ovog duela izašli su  Kekez/Vučić rezultatom 2:0 po setovima 6:3 6:4. Veliko interesovanje medija i svih prisutnih gledalaca privukao je brat prvog reketa sveta Novaka Đokovića. Đorđe Đoković je učestvovao na turniru i izgubio je u drugom kolu glavnog žreba.

Ovaj teniski turnir je ujedno i poslednja manifestacija u sklupu zlatiborskog Kulturnog leta. Turistička organizacija Zlatibor se trudila, da u godini jubileja 120 godina organizovanog turizma, priredi svim gostima raznovrstan i bogat program. Ovaj teniski turnir je dokaz da na Zlatiboru postoje svi neophodni uslovi za održavanje vrhunskih sportskih manifestacija.

Sport & rekreacija Obaveštenja Tenis Opština Čajetina, Zlatibor