Završen četvrti teniski turnir "Zlatibor open"

1 Septembar 2014  /  Izvor: TO Zlatibor

1

U periodu od 22. avgusta do 31. avgusta  na terenima teniskog kluba "Springs" održan je četvrti po redu teniski turnir Zlatibor open iz kategorije "Futures". U glavnom žrebu našla su se 32 igrača. Za osam mesta, koliko je moglo da prođe kroz kvalifikacije, borilo se preko 50 igrača. Po rečima direktora turnira Miloša Dedića ove godine zabeležena je rekordna poseta igrača iz inostranstva. Ovaj turnir posetili su igrači iz preko 15 zemalja.

Završni meč turnira odigran je u nedelju 31. avgusta na glavnom terenu ovog teniskog kluba. Akteri finalnog meča bili su Milan Zekić i Danilo Petrović obojica iz Srbije. Na turniru je učestvovao i prošlogodišnji pobednik Laslo Đere ali je morao zbog povrede da preda meč drugog kola. Finalni meč je trajao dva sata i brojna publika je mogla da uživa u bezbroj lepih poena i lepršavoj igri obojice tenisera. Posle velike borbe više koncentracije je imao Milan Zekić i zasluženo pobedio rezultatom 2:0 po setovima 6:4 6:2.

Po završetku meča obojica tenisera su pohvalili organizaciju, uslove za igru i uslugu na Zlatiboru. U petak 29. avgusta je odigran i finalni meč dubla. Snage u finalu su odmerili Petrović/Vučić protiv Milušev/Halačev obojica iz Bugarske. Kao pobednici ovog duela izašli su Petrović/Vučić rezultatom 2:1 po setovima 2:6 6:3 10-7. Dodeli pehara i ceremoniji zatvaranja prisustvovali su predstavnici Opštinske uprave kao i brojni sponzori.
 
Ovaj teniski turnir je ujedno i poslednja manifestacija u sklupu zlatiborskog Kulturnog leta. Turistička organizacija Zlatibor se trudila da priredi svim gostima raznovrstan i bogat program. Ovaj teniski turnir je dokaz da na Zlatiboru postoje svi neophodni uslovi za održavanje vrhunskih sportskih manifestacija.

Sport & rekreacija Obaveštenja Tenis Opština Čajetina, Zlatibor