Započeta rekonstrukcija Kraljevog trga na Zlatiboru

24 April 2020  /  Izvor: Opština Čajetina

U skladu sa Planskom dokumentacijom, opština Čajetina započela je rekonstrukciju Kraljevog trga na Zlatiboru, čija vrednost radova iznosi milion evra. Sva sredstva su obezbeđena iz opštinskog budžeta, a glavni izvođač je KJP ''Zlatibor''.

Osim ovih radova, u planu je i izmeštanje kišnog kolektora od jezera do početka apartmana niz Obudojevicu, kao i dodatni radovi na čišćenju i sređivanju jezera koji uključuju postavljanje plutajuće bine za koncerte i predstave, svetlosne efekte i druge atrakcije.

Svi objekti i sportski sadržaji sa privremenim dozvolama biće izmešteni u posebne objekte koji će se nalaziti na potezu od Zlatnog bora pa do ulaska u centar Zlatibora.

Iskoristili smo ovaj period vanrednog stanja, što je veliko olakšanje kako za vlasnike ugostiteljskih objekata tako i za turiste, da sredimo Kraljev trg, ali i druge lokacije za šta je bilo potrebno i razumevanje ali i novac. Za sve ovo imamo podršku i meštana i investitora, i nadamo se da će i turisti biti zadovoljni – izjavio je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina prilikom obilaska radova.

Finansijskih problema nemamo i sada se pokazala kao ispravna odluka da ulažemo u brojne turističke sadržaje na Zlatiboru. Najveću finansijsku štetu od uvođenja vanrednog stanja trenutno trpe hoteli i ugostiteljski objekti, zato verujemo da će građani Srbije poslušati preporuku Vlade Srbije i da će ove godine iskoristiti svoj godišnji odmor tako što će posetiti  Zlatibor, ali i druga turistička mesta u našoj zemlji – istakao je Stamatović.

Kada je reč o dolasku građana iz velikih gradova u svoje vikendice na Zlatiboru, Stamatović je rekao da opština Čajetina ima odličnu službu gerontodomaćica koje pomažu starijima u svim selima na području opštine, kao i da su svi ti novopridošli građani svojim sredstvima učestvovali u izgradnji infrastrukture na Zlatiboru i da zbog toga oni moraju da imaju isti tretman kao i svi ostali koji ovde žive i rade.

Privreda & usluge Privredne aktivnosti Opština Čajetina, Zlatibor